Finále ČP a ŽP 1999 

Finálový závod Českého a Žákovského poháru 2000

Finálový závod Českého a Žákovského poháru 2000 se uskutečnil v sobotu 2. prosince 2000 v útulné hale základní školy Dolní Bečva u Rožnova pod Radhoštěm.
Roční cyklus závodů Českého a Žákovského poháru se skládá z celkem pěti pohárových závodů, ze kterých se do konečného hodnocení počítají tři nejlepší výsledky.

Rožnovský finálový závod byl nejen vyvrcholením celého letošního cyklu, ale i zahřívacím kolem pro večerní oslavy 30 let skákání na trampolíně v Čechách a na Moravě, a tak náročné akrobatické cviky a sestavy pečlivě sledovaly i oči řady osobností trampolínového sportu uplynulých 30 let v čele s Ivo Fibigerem, jedním ze zakladatelů skákání na trampolíně u nás.

Ocenit výkony českých trampolinistů přišli i čestní hosté Karol Špaček, generální sekretář Českého olympijského výboru, Pavel Kořán, místopředseda Českého svazu tělesné výchovy, místostarosta města Rožnov pod Radhoštěm Václav Mikušek, a Jan Pargáč, předseda Tělovýchovné jednoty Rožnov pod Radhoštěm.

Libuše PilzováLíba Pilzová vyfoukla Petře Vachníkové vítězství na domácí půdě

O největší překvapení finálového závodu Českého poháru se postarala úřadující absolutní juniorská mistryně republiky Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice, když v soutěži žen jednotlivkyň připravila o vítězství na domácí půdě olympioničku Petru Vachníkovou z TJ Rožnov pod Radhoštěm.
Petra Vachníková, která již před finálovým závodem měla jisté vítězství v letošním Českém poháru, vsadila na své výborné provedení a cvičila méně obtížné sestavy a po rozřazovacím závodě vedla s výrazným náskokem 2,5 bodu před teprve šestnáctiletou Libuší Pilzovou na druhém místě.

Nečekaný zvrat ale nastal ve finále, ve kterém závodnice začínají opět od nuly. Líba Pilzová předvedla jednu ze svých nejlepších volných sestav, výkonem 34,8 bodu si vytvořila nový osobní rekord za volnou sestavu a o 3 desetiny nad Petrou Vachníkovou těsně zvítězila.
Na třetím místě skončila Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I., která tak potvrdila své třetí místo i v průběžném pořadí.

Petra Kubalová / Zuzana MusialkováV soutěži synchronních dvojic žen se očekávaný boj v průběžném pořadí vedoucího páru ze Sokola Brno-Komárov Petra Kořínková / Kristýna Závodníková a se ztrátou pouhého 1 bodu druhého kombinovaného páru SK GT Litoměřice - TJ Rožnov pod Radhoštěm Lenka Honzáková / Petra Vachníková o pohárové body a o celkové vítězství nakonec nekonal, protože zranění vždy jedné z partnerek odsoudil obě dvojice pouze do role diváků.
Ve finálovém závodě tak s výrazným náskokem zvítězila dvojice Adéla Mikalová / Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice před páry ze Sokola Olomouc a TJ Rožnov pod Radhoštěm Petra Kubalová / Zuzana Musialková a Simona Kadlecová / Naďa Palacká, mezi nimiž o umístění na druhém a třetím místě rozhodly ve prospěch olomoucké dvojice pouhé 2 desetiny bodu.

Petr Dejl a Petr DufekV soutěžích mužů kralovali závodníci TJ Petřiny Praha

V soutěži mužů jednotlivců rozhodla o vítězství úřadujícího mistra republiky Petra Dufka z TJ Peřiny Praha až finálová sestava, ve které si posunul svůj osobní rekord za volnou sestavu na 37,9 bodu.
Vítězi Petrovi Dufkovi tentokrát tvrdě šlapal na paty jeho oddílový i reprezentační kolega Petr Dejl, který v rozřazovacím závodě obsadil 2. místo jen díky nižší obtížnosti volné sestavy při rovnosti celkového počtu bodů. Výkonem 36,5 bodu si pak i Petr Dejl ve finále vytvořil svůj nový osobní rekord za volnou sestavu.
Druhé třetí místo ve finálovém závodě Českého poháru 2000 pro Sokol Žižkov I. vybojoval Jan Topič.

V soutěži synchronních dvojic mužů zvítězili opět Petr Dejl s Petrem Dufkem s výrazným náskokem před o polovinu mladšími páry David Koudelka / Jakub Rektořík a Lukáš Bureš / Ondřej Závodník ze Sokola Brno-Komárov.

Kristýna Závodníková a David Koudelka nedali v soutěžích žákyň i žáků nikomu šanci

V soutěži žákyň jednotlivkyň potvrdila Kristýna Závodníková ze Sokola Brno-Komárov, že je naší nejlepší žákovskou závodnicí a i když v rozřazovacím závodě skončila až druhá za domácí Naďou Palackou, která cvičila lehkou povinnou sestavu, převálcovala své soupeřky svou finálovou sestavou a v posledním letošním závodě zvítězila.
O druhé místo se popraly domácí rožnovské závodnice a pouhé 2 desetiny bodu ve finále rozhodly, že Naďa Palacká vybojovala druhé místo a Jana Vaculínová skončila třetí.

Soutěží žáků jednotlivců prošel bez zaváhání teprve devítiletý brněnský David Koudelka, který se ujal vedení již povinnou sestavou a ani v dalších sestavách se již o vítězství nenechal připravit. Na druhém místě skončil Milan Zalužanský ze Sokola Žižkov I. a na třetím další závodník Sokola Brno-Komárov Jakub Rektořík.

A jak jinak, i Kristýna Závodníková a David Koudelka, kteří pouhé dva týdny před rožnovským závodem získali i tituly žákovských přeborníků republiky, si ve finálových sestavách také vytvořili své nové osobní rekordy za volnou sestavu.

Kristýna Závodníková
David Koudelka



Výsledky Českého a Žákovského poháru 2000

Petra Vachníková a Petr Dufek již počtvrté vítězi Českého poháru

V konečném účtování celého letošního Českého poháru zaslouženě již počtvrté zvítězili účastnice Letních olympijských her 2000 v Sydney Petra Vachníková z TJ Rožnov pod Radhoštěm (1996, 1997, 1999 a 2000) a dnes nejlepší český trampolinista Petr Dufek z TJ Petřiny Praha (1997, 1998, 1999 a 2000).

V soutěžích žen jednotlivkyň byla Petře Vachníkové důstojnou soupeřkou stabilní a stále se zlepšující teprve šestnáctiletá Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice, která skončila celkově druhá se ztrátou pouhého jednoho bodu za vítězkou.
Na celkově třetí místo nenápadně vynesla Jitku Holíčkovou ze Sokola Žižkov I. vyrovnanost výkonů v průběhu celého roku a jejich zvyšující se spolehlivost.
Úřadující absolutní mistryně České republiky Lenka Honzáková, která v letošním cyklu pokazila první a čtvrtý závod a v posledním závodě pro zranění nestartovala, skončila v konečném hodnocení až na 6. místě.

V soutěži mužů jednotlivců sice vítězný Petr Dufek získal maximální počet 39 bodů, ale v druhém pololetí se jeho výkonnostní náskok před Petrem Dejlem z TJ Petřiny Praha, který v celkovém hodnocení skončil na druhém místě, začal postupně zmenšovat.
Na celkově třetím místě pak skončil nestárnoucí Petr Dostál ze Sokola Olomouc, úspěšný reprezentant České republiky z let 1992-1996.

Celkové vítězství v soutěži synchronních dvojic žen vybojovaly i přes neúčast ve finálovém závodě Petra Kořínková s Kristýnou Závodníkovou ze Sokola Brno-Komárov. Petra s Kristýnou se v roce 2000 prosadily i na mezinárodním poli, když na Juniorském mistrovství Evropy obsadily 7. místo.
Nevyrovnané výkony v průběhu roku a zraněný kotník Lenky Honzákové odsoudily až k druhému místu naši historicky nejúspěšnější dvojici Lenka Honzáková / Petra Vachníková (SK GT Litoměřice / TJ Rožnov pod Radhoštěm). Lence s Petrou letos navíc jen těsně unikla bronzová medaile na Mistrovství Evropy a předčasné ukončení sezóny je připravilo i o start v prosincovém finále Světového poháru, kde startuje osm nejlepších světových párů a kam se probojovaly již potřetí za sebou.
Na třetím místě skončila litoměřická dvojice Adéla Mikalová / Libuše Pilzová, která je brněnskému páru juniorek vyrovnaným soupeřem, ale chybovala v prvním a čtvrtém pohárovém závodě.

V soutěži synchronních dvojic mužů Petr Dejl s Petrem Dufekem z TJ Petřiny Praha získali maximální možný počet 39 pohárových bodů a s výrazným náskokem zvítězili.
Na druhém místě skončili výškou i věkem poloviční David Koudelka s Jakubem Rektoříkem ze Sokola Brno-Komárov, jejichž výkony byly vzácně vyrovnané v průběhu celého roku.
Celkově třetí místo patří dalšímu páru z TJ Petřiny Praha Michal Bouchner / Daniel Komarov, kteří dokázali zvítězit ve třetím pohárovém závodě.

Libuše Pilzová, Petra Vachníková, Jitka Holíčková
Petr Dejl, Petr Dufek, Petr Dostál
Petra Vachníková, Lenka Honzáková, Kristýna Závodníková, Adéla Mikalová, Libuše Pilzová (chybí zraněná Petra Kořínková)
Jakub Rektořík, David Koudelka, Petr Dufek, Petr Dejl, Michal Bouchner, Daniel Komarov

Naďa Palacká, Kristýna Závodníková, Zuzana Musialková Žákovské poháry 2000 žákyň i žáků putují do Brna

V Žákovských pohárech 2000 zákyň a žáků zvítězili s velkým náskokem závodníci Sokola Brno-Komárov Kristýna Závodníková a David Koudelka, který navíc získal maximální možný počet 39 pohárových bodů.

Druhé místo v soutěži žákyň vybojovala vyrovnanými výkony v průběhu celého roku Naďa Palacká z TJ Rožnov pod Radhoštěm a na třetí místo se před pět dalších rožnovských závodnic vklínila Zuzana Musialková ze Sokola Olomouc.

V soutěži žáků na celkově druhé místo díky bodům za druhé místo ve finálového závodě poskočil Milan Zalužanský ze Sokola Žižkov I. Dostal se tak na poslední chvíli před Daniela Komarova z TJ Petřiny Praha, kterému se naopak v posledním pohárovém závodě tolik nedařilo a v celkovém hodnocení Žákovského poháru 2000 klesl na celkově třetí místo.

Milan Zalužanský, David Koudelka, Daniel Komarov



Ocenění výsledků v roce 2000

Petra Vachníková, Lenka Honzáková, Vítězslav MichalkoKonec roku bývá vhodnou příležitostí pro krátké ohlédnutí a hodnocení a tak byli za výsledky v roce 2000 poděkováním a symbolickými odměnami oceněni

  • Petra Vachníková (TJ Rožnov pod Radhoštěm) a její trenér Jindřich Kozubek za výsledky na Olympijských hrách 2000 v soutěži jednotlivců a na Mistrovství Evropy 2000 v soutěži synchronních dvojic
  • Lenka Honzáková (SK GT Litoměřice) a její trenér Vítězslav Michalko za výsledky na Mistrovství Evropy 2000 v soutěži synchronních dvojic.
    Připomeňme, že Petra Vachníková obsadila 11. místo na Letních olympijských hrách 2000 v Sydney a pár Lenka Honzáková / Petra Vachníková skončil na Mistrovství Evropy 2000 na 5. místě a bronzová medaile mu unikla o pouhých 9 desetin bodu.


    Výsledky finálového závodu Českého poháru
     
    ŽENY JEDNOTLIVKYNĚ :BodyPSVSkoROZFSko
    1.Libuše PilzováSK GT Litoměřice34,827,133,08,660,134,88,6
    2.Petra VachníkováTJ Rožnov pod Radhoštěm34,527,535,18,562,634,58,7
    3.Jitka HolíčkováSokol Žižkov I.33,926,933,08,459,933,98,3
     
    MUŽI JEDNOTLIVCI :BodyPSVSkoROZFSko
    1.Petr DufekTJ Petřiny Praha37,928,035,211,763,237,911,9
    2.Petr DejlTJ Petřiny Praha36,527,635,611,363,236,511,3
    3.Jan TopičSokol Žižkov I.32,024,129,97,054,032,08,5
     
    ŽENY SYNCHRONNÍ DVOJICE :BodyPSVSkoROZFSko
    1.Adéla MikalováSK GT Litoměřice44,035,942,56,478,444,06,4
    Libuše Pilzová
    2.Petra KubalováSokol Olomouc40,637,240,34,477,540,64,4
    Zuzana Musialková
    3.Simona KadlecováTJ Rožnov pod Radhoštěm40,435,940,54,776,440,44,7
    Naďa Palacká
     
    MUŽI SYNCHRONNÍ DVOJICE :BodyPSVSkoROZFSko
    1.Petr DejlTJ Petřiny Praha42,437,544,07,081,542,47,0
    Petr Dufek
    2.David KoudelkaSokol Brno-Komárov37,636,737,20,873,937,60,8
    Jakub Rektořík
    3.Lukáš BurešSokol Brno-Komárov37,035,036,40,871,437,00,8
    Ondřej Závodník
     
     
    Výsledky finálového závodu Žákovského poháru
     
    ŽÁKYNĚ JEDNOTLIVKYNĚ :BodyPSVSkoROZFSko
    1.Kristýna ZávodníkováSokol Brno-Komárov33,126,132,57,058,633,17,0
    2.Naďa PalackáTJ Rožnov pod Radhoštěm31,928,031,46,759,431,96,7
    3.Jana VaculínováTJ Rožnov pod Radhoštěm31,727,830,57,458,331,77,4
     
    ŽÁCI JEDNOTLIVCI :BodyPSVSkoROZFSko
    1.David KoudelkaSokol Brno-Komárov29,427,027,74,354,729,44,3
    2.Milan ZálužanskýSokol Žižkov I.27,925,927,33,053,227,93,0
    3.Jakub RektoříkSokol Brno-Komárov27,025,525,51,851,027,01,8
     
    úplné výsledky finálového závodu
     

     
    Celkové výsledky Českého poháru 2000
     
    ŽENY JEDNOTLIVKYNĚ :Body 
    1.Petra VachníkováTJ Rožnov pod Radhoštěm38
    2.Libuše PilzováSK GT Litoměřice36
    3.Jitka HolíčkováSokol Žižkov I.28
     
    MUŽI JEDNOTLIVCI :Body 
    1.Petr DufekTJ Petřiny Praha39
    2.Petr DejlTJ Petřiny Praha33
    3.Petr DostálSokol Olomouc29
     
    ŽENY SYNCHRONNÍ DVOJICE :Body 
    1.Petra KořínkováSokol Brno-Komárov32
    Kristýna Závodníková
    2.Lenka HonzákováSK GT Litoměřice31
    Petra VachníkováTJ Rožnov pod Radhoštěm
    3.Adéla MikalováSK GT Litoměřice30
    Libuše Pilzová
     
    MUŽI SYNCHRONNÍ DVOJICE :Body 
    1.Petr DejlTJ Petřiny Praha39
    Petr Dufek
    2.David KoudelkaSokol Brno-Komárov33
    Jakub Rektořík
    3.Michal BouchnerTJ Petřiny Praha28
    Daniel Komarov
     
     
    Celkové výsledky Žákovského poháru 2000
     
    ŽÁKYNĚ JEDNOTLIVKYNĚ :Body 
    1.Kristýna ZávodníkováSokol Brno-Komárov38
    2.Naďa PalackáTJ Rožnov pod Radhoštěm34
    3.Zuzana MusialkováSokol Olomouc28
     
    ŽÁCI JEDNOTLIVCI :Body 
    1.David KoudelkaSokol Brno-Komárov39
    2.Milan ZálužanskýSokol Žižkov I.30
    3.Daniel KomarovSokol Brno-Komárov27

    úplné výsledky Českého a Žákovského poháru 2000