Úspěchy jednotlivců  Úspěchy synchronních dvojic 

Úspěchy

Juniorské mistrovství Evropy 1994Reprezentanti České republiky již tradičně dosahují výborných výsledků ve světových a evropských mistrovstvích a v sériích závodů Světového poháru.

Po synchronních dvojicích Alexandra Hájková / Petra Vachníková a Petr Dostál / Kamil Hruda je od roku 1996 nejlepším českým synchronním párem dvojice Lenka Honzáková s Petrou Vachníkovou, která již při svém prvním mezinárodním startu v roce 1994 vybojovala titul juniorských mistryň Evropy.

Na mistrovství světa 1999 v Sun City (Jihoafrická republika) vybojovaly Lenka Honzáková s Petrou Vachníkovou pro Českou republiku opakovaně start na Světových hrách 20001 v Akitě (Japonsko) a v roce 2000 se již potřetí za sebou probojovaly do finálového závodu Světového poháru.

V roce 1998 se na Světových hrách mládeže a na Juniorském mistrovství Evropy mezinárodně prosadily i mladé závodnice Jana Drholcová, Adéla Mikalová a Dominika Waldhauserová a na Juniorském mistrovství Evropy 2000 uspěly Petra Kořínková s Kristýnou Závodníkovou.

Světový pohár Sydney (Austrálie) 1997Mezi desítku nejlepších světových závodníků v soutěžích jednotlivců se čeští trampolinisté poprvé prosadili v roce 1994, kdy Petra Vachníková postoupila do finále v závodě Světového poháru série 1994/1995 ve Svatém Mořici ve Švýcarsku a společně s Alexandrou Hájkovou a Kamilem Hrudou pak i v závodě Světového poháru v Mladé Boleslavi.

Od roku 1996 pak Lenka Honzáková s Petrou Vachníkovou patří trvale mezi přední evropské a světové trampolinistky i v soutěžích jednotlivkyň.

Na mistrovství světa 1999 v Sun City (Jihoafrická republika) si Petra Vachníková vybojovala kvalifikaci na Letní olympijské hry 2000 v Sydney (Austrálie), kde při olympijské premiéře skoků na trampolíně obsadila 11. místo.

K výrazným úspěchům českých trampolinistů patří i postup družstva žen ve složení Lenka Honzáková, Denisa Langerová a Petra Vachníková do pětičlenného finále a celkově čtvrté místo na mistrovství Evropy 1997.