30 let skoků na trampolíně v Čechách a na Moravě, Rožnov pod Radhoštěm 2. prosince 2000

Motto : Uteklo to jako voda ....

Uteklo to jako voda a třicáté narozeniny skoků na trampolíně v Čechách a na Moravě byly opět vhodnou příležitostí nejen pro pozvednutí číše k slavnostnímu přípitku, ale i ke krátkému zastavení a ohlédnutí se za uplynulými léty.
A jak se již stalo sympatickou tradicí s pětiletými intervaly, sešli se současní i bývalí trampolinisté, aby při společenském večeru nejen ocenili výkony a úspěchy současné, ale zavzpomínali i na nezapomenutelné události a historky minulé.

Po vydařených oslavách 20. a 25. narozenin skoků na trampolíně v roce 1990 v Rožnově pod Radhoštěm a v roce 1995 v Novém Boru proběhly oslavy 30 let v sobotu 2. prosince 2000 opět v Rožnově pod Radhoštěm.

Nabitý den začal v útulné sportovní hale ZŠ Dolní Bečva u Rožnova pod Radhoštěm finálovým závodem Českého a Žákovského poháru 2000 a vyvrcholil večírkem v rožnovském hotelu Energetik, kde se sešla více než stovka závodníků, trenérů, rozhodčích, funkcionářů a příznivců mladého, ale úspěšného sportovního odvětví.
Nechyběli ani čestní hosté v čele s Karolem Špačkem, generálním sekretářem Českého olympijského výboru, Pavlem Kořánem, místopředsedou Českého svazu tělesné výchovy, a Janem Pargačem, předsedou Tělovýchovné jednoty Rožnov pod Radhoštěm.
Vzácným hostem byl jeden ze zakladatelů trampolínového sportu u nás Ivo Fibiger a příjemným překvapením nečekaná účast trojice "mušketýrů" Václav Kukla, Milan Pracný a Josef Žídek, kteří jsou jedněmi z prvních závodníků u nás.

Krátké úvodní slovo, slavnostní přípitek šampaňským, bohatý švédský stůl s jídlem, volná zábaba s diskotékou a .... a anketa TOP 30. Anketa s jednoduchým pravidlem :
"Máš jeden hlas a ten dej tomu, koho si vážíš - jedné osobnosti z řad závodníků, trenérů, rozhodčích, funkcionářů a nebo - nakonec, proč ne - jednomu synchronnímu páru."
A jak to dopadlo ? Posuďte sami. V anketě hlasovalo celkem 98 ze 106 účastníků večírku, kteří své hlasy rozdělili mezi 17 osobností, které reprezentují všechny tři desetiletí skákání na trampolíně u nás.

Jindřich Kozubek

  • Na dvanáctém místě se umístili Juliána Brodská, Jitka Holíčková, Libuše Kotrbová, Ferdinand Matějka a Vítězslav Michalko, kteří získali každý 1 hlas.
  • Na sedmém místě skončili Petr Dufek, Lenka Honzáková, synchronní pár Lenka Honzáková s Petrou Vachníkovou, Jiří Kotrba a Jan Michalko - 2 hlasy.
  • Na páté místo vynesly Jindřicha Vacíka a Věru Vaculínovou 3 hlasy.
  • Čtvrté místo obsadil Ivo Fibiger s 5 hlasy, třetí místo Vladimír Zeman se 7 hlasy a druhé místo Petra Vachníková s 9 hlasy.
  • A kdo zvítězil ? S celkem 55 hlasy ten, který poprvé přivedl své závodníky na závody již v roce 1970 a za uplynulých 30 let vychoval mnoho mistrů republiky a úspěšných reprezentantů, autor řady metodických materiálů - rožnovský trenér Jindřich Kozubek.

    G r a t u l u j e m e   !!!

    Petra VachníkováUpomínku v podobě ručně malované vázy s logem 30 let skákání na trampolíně v Čechách dále obdrželi :

  • Jiří Kotrba, který také aktivně prošel celou 30tiletou historií a v roce 1970 začínal jako závodník
  • Ivo Fibiger, jeden ze zakladatelů trampolínového sportu u nás
  • manželé Fotulovi ze Slovenska
    A zábava se rozproudila naplno ....

    .... a když skončila poslední písnička, byla dopita poslední sklenička a ptáci se začali probouzet, přišla vhodná doba prolistovat Modrou knihu názorů, pozdravů a vzkazů, kterou mezi účastníky v průběhu večera poslala pořadatelka oslav i finálového pohárového závodu Petra Vachníková. Zde jsou některé z nich :

     
    Bylo to skvělý setkat se i s lidmi, se kterými jsem se v životě neviděla, ale o kterých jsem slyšela spoustu, spoustu zážitků a chvál ....
    Příští setkání prosím cedulky se jmény + foto z dětských let !
    Vracím se rád !
    Jen škoda, že tu nejsou ti, na které stále vzpomínáme ....
    Přeji všem krásnou partu, přátelství a sportovní úspěch !
    Lépe bych to nenapsal ....
    Kde jsem skákal, tam jsem si rozbil hubu !!!
    Jindro, díky !
    Napsal bych větší duchaplnost, kdyby nebylo 3.15 a kdyby příliv nápojů nebyl nekonečný !
    Trampolínisté, mám Vás rád !