1. závod Českého a Žákovského poháru 2002

(tisková zpráva)

Prvním závodem Českého poháru oficiálně zahájí čeští trampolinisté letošní domácí sezónu v sobotu 27. dubna 2002 v tělocvičně Sokola Liboc (Ruzyňská 156, Praha 6). Kvalifikace začíná od 11.30 hodin a finále jednotlivých kategorií od 18.00 hodin.


Proběhne úvodní závod Českého poháru 2002 zcela v režii domácího Petra Dejla a olympioničky Petry Vachníkové ?

Po několikaměsíční závodní přestávce se v Praze setkají všichni nejlepší čeští závodníci všech věkových kategorií v čele s tradičními oporami reprezentačního družstva olympioničkou a pětinásobnou vítězkou Českého poháru Petrou Vachníkovou z TJ Rožnov pod Radhoštěm a zřejmě i s také pětinásobným vítězem Českého poháru a čtyřnásobným absolutním mistrem republiky, Petrem Dufkem z pořádající TJ Petřiny Praha.

Petr Dufek je ale hendikepován nedávným onemocněním a tak je favoritem spíše jeho oddílový kolega Petr Dejl, který v závěru roku nečekaně zvítězil v tradičním 29. Mezinárodním závodě Přátelství. Do výsledku kategorie mužů může ale vedle domácích závodníků promluvit i další reprezentant Jiří Kurtin ze Sokola Brno-Komárov, který v posledním období udělal také velký výkonnostní skok.

Ani tradiční soupeřka Petry Vachníkové, šestinásobná absolutní mistryně republiky Lenka Honzáková z SK GT Litoměřice, není po nedávné nemoci zcela v pořádku, a tak v kategorii žen mohou překvapit vloni nejlepší juniorky litoměřická Libuše Pilzová a brněnská Kristýna Závodníková.

Zcela otevřená situace je naopak v atraktivních kategoriích synchronních dvojic a tak zejména mezi ženskými páry lze očekávat úporný boj o vítězství až do poslední chvíle mezi tradičně spolehlivými dvojicemi na straně jedné a mladou, dravě nastupující generací na straně druhé.

Sobotní závod, první z celé letošní série pěti závodů Českého poháru, je také úvodním kontrolním závodem pro listopadové seniorské a juniorské Mistrovství Evropy, které proběhne 11.-16.11.2002 v Petrohradě v Rusku.

Další významné závody ve skocích na trampolíně v prvním pololetí 2002 :

  • 2. závod Českého a Žákovského poháru 2002 - Liberec - 11.5.2002
  • 3. závod Českého a Žákovského poháru 2002 - Olomouc - 8.6.2002
  • Seniorské a juniorské mistrovství České republiky 2002 - Liberec - 22.6.2002

    Doprava do tělocvičny :
    metro A Dejvická, tram 20 a 26 do konečné stanice Divoká Šárka, dále vlevo do Libocké ulice, pod viadukt a po dalších 300 metrech vpravo je sportovní areál TJ Sokol Liboc


    Související články :
  • Finálový závod Českého a Žákovského poháru 2000 {info}
  • Výsledky Českého a Žákovského poháru 2001 {info}
  • Juniorské mistrovství České republiky 2001 {info}
  • Mistrovství České republiky 2001 {info}
  • 29. Mezinárodní závod Přátelství 2001 {info}