Juniorské mistrovství 2000  Seniorské mistrovství 2001 

Juniorské mistrovství České republiky 2001

Kristýna Závodníková"Mistrovský den" českých trampolinistů probíhal v sobotu 23. června 2001 ve sportovní hale Sokola Brno I. na Kounicově ulici, kde se konalo seniorské i juniorské mistrovství České republiky 2001 jednotlivců a synchronních dvojic.

O tituly se nejprve utkali závodnice a závodníci juniorské věkové kategorie (13-17 let). Juniorky závodily v soutěžích jednotlivkyň a synchronních dvojic a junioři, kteří se sešli v dostatečném počtu teprve po čtyřleté přestávce, v soutěži jednotlivců.

Juniorské mistrovství ČR 2001 bylo pro nominované juniorky také posledním závodem před Světovými hrami mládeže v Odense v Dánsku.


Libuše PilzováLíba Pilzová měla z titulu oprávněněnou radost

V soutěži juniorek jednotlivkyň, kde se objevily i nové tváře z TJ Sokola Olomouc a Lokomotiva Liberec, byla favoritkou loňská vítězka Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice. Tu však v poslední době provází zdravotní problémy, které ji například před dvěmi týdny připravily o start v závodě Světového poháru v Hannoveru v Německu.

Překvapení se ale nekonalo.Líba zacvičila svoji letos nejlepší povinnou sestavu a ujala se vedení. Ve volné sestavě se sice její zdravotní problémy podepsaly na jejím výkonu (zejména v nižší obtížnosti sestav), ale svůj náskok si i přesto zvýšila.

Kristýna Závodníková s Janou VaculínovouVe finále, které závodnice začínaly opět s nulovou známkou, pak Libuše Pilzová nenechala nikoho na pochybách, že je dnes naší nejlepší juniorkou a s půlbodovým náskokem zvítězila.

Velkou radost pořádajícímu oddílu Sokol Brno-Komárov udělala Kristýna Závodníková, která zopakovala svůj výborný výkon z 3. závodu Českého poháru ve Dvoře Králové a byla nejúspěšnější v souboji o druhé místo. O téměř jeden bod díky lepším volným sestavám přitom předstihla další litoměřickou závodnici Adélu Mikalovou, která skončila na třetím místě.
Medaile si tak mezi sebou rozdělily zkušenější závodnice, účastnice loňského Juniorského mistrovství Evropy.

Adéla MikalováVelký boj plný zvratů se ale rozpoutal o další místa. Po kvalifikaci čtvrté závodnici Veronice Svobodové z Litoměřic se nevyvedla její finálová sestava a skončila celkově osmá.

Finálová sestava naopak vynesla ze šestého místa na celkově čtvrté Janu Vaculínovou z TJ Rožnov pod Radhoštěm, které se sice v letošních závodech zatím moc nedařilo, ale která v Brně předvedla nejobtížnější volné sestavy (9,2 bodu).

Páté místo si při svém premiérovém startu na Juniorském mistrovství České republiky stabilním výkonem vybojovala Zuzana Musialková ze Sokola Olomouc.


"Na moje zdraví je to úspěch !" řekla Líba Pilzová v okamžiku, kdy bylo jasné, že vyhrála.

Daniel Komarov, Pavel Knirsch, Michal BurianTři mušketýři bojovali o mistrovský titul

Rostoucí počet závodníků v mužských kategoriích a také jejich zvyšující se výkonnost jsou v poslední době příjemným překvapením. A navíc - letos se při juniorském mistrovství po dlouhé přestávce poprvé od roku 1997 opět uskutečnila soutěž juniorů.

O titul se utkali celkem tři závodníci, a proto soutěž probíhala bez finálové sestavy a o umístění rozhodovaly tedy výkony v povinné a volné sestavě.

Daniel KomarovUž v povinných sestavách se z bojů o titul velkou chybou vyřadil Michal Burian z TJ Lokomotiva Liberec. Naopak, zbývající dva závodníky - dalšího libereckého závodníka Pavla Knirsche a Daniela Komarova z TJ Petřiny Praha, dělily po povinné sestavě pouhé tři desetiny bodu v Danův prospěch.

Ve volných sestavách pak všichni tři závodníci předvedli vyrovnané výkony. Vedoucí závodník Daniel Komarov si svůj třídesetinový náskok zvýšil o další dvě desetiny a zaslouženě tak vybojoval titul Juniorského mistra České republiky pro rok 2001. S odstupem pouhých pěti desetin bodu skončil na druhém místě liberecký Pavel Knirsch, který byl vítězi v průběhu celé soutěže velmi vyrovnaným soupeřem.


A první dojmy šťastného vítěze ? "Super !! Akorát se mi to moc nepovedlo ..."

Zuzana Musialková, Kristýna ZávodníkováTitul hned při prvním společném startu

Na soutěž synchronních dvojic juniorek se zřejmě nejlépe připravila zcela nově složená kombinovaná dvojice Zuzana Musialková / Kristýna Závodníková (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov).
Celou soutěží prošla vyrovnaně a bez velkých výkyvů a poté, co jejich největší soupeřky Libuše Pilzová s Veronikou Svobodovou z SK GT Litoměřice nedokončily volnou sestavu, využily svoji příležitost a hned při svém prvním společném startu získaly rovnou mistrovský titul.

Naopak z posledního místa po povinných sestavách se pro stříbrné medaile vytáhla rožnovská dvojice Zuzana Havelková / Naďa Palacká.

Juniorky - synchronní dvojiceZuzana s Naďou nejprve v souboji o poslední postupové místo pro finále při rovnosti bodů díky lepší známce za volnou sestavu vyřadily litoměřický pár Ivana Lachmanová / Adéla Mikalová.

Ve finále, které páry začínaly s nulovou známkou, pak přeskákaly i další pár z TJ Rožnov pod Radhoštěm ve složení Simona Kadlecová / Jana Vaculínová, který si nakonec odvezl bronz.


"Jsem ráda, že jsem to skočila" komentovala svůj výkon Zuzana Musialková.
"Já radši nic říkat nebudu" dodala Kristýna Závodníková.

Zuzana Havelková / Naďa Palacká, Kristýna Závodníková / Zuzana Musialková, Jana Vaculínová / Simona KadlecováPavel Knirsch, Daniel Komarov, Michal BurianKristýna Závodníková, Libuše Pilzová, Adéla Mikalová

Výsledky Juniorského mistrovství České republiky 2001
 
JUNIORKY JEDNOTLIVKYNĚ :BodyPSVSkoROZFSko
1.Libuše PilzováSK GT Litoměřice34,026,833,58,460,334,08,4
2.Kristýna ZávodníkováSokol Brno-Komárov33,526,133,08,459,133,58,4
3.Adéla MikalováSK GT Litoměřice32,626,332,18,158,432,68,7
 
JUNIOŘI JEDNOTLIVCI :BodyPSVSkoROZ  
1.Daniel KomarovTJ Petřiny Praha51,522,429,16,851,5  
2.Pavel KnirschTJ Lokomotiva Liberec51,022,128,96,951,0  
3.Michal BurianTJ Lokomotiva Liberec37,18,928,25,737,1  
 
JUNIORKY SYNCHRONNÍ DVOJICE :BodyPSVSkoROZFSko
1.Petra KořínkováSokol Olomouc42,135,341,56,776,842,16,7
Kristýna ZávodníkováSokol Brno-Komárov
2.Zuzana HavelkováTJ Rožnov pod Radhoštěm41,233,139,86,372,941,26,3
Naďa Palacká
3.Simona KadlecováTJ Rožnov pod Radhoštěm40,735,040,06,575,040,76,5
Jana Vaculínová

úplné výsledky