30. ročník Mezinárodního závodu Přátelství

English version

Jubilejní třicátý ročník tradičního Mezinárodního závodu Přátelství ve skocích na trampolíně, který je letos závodem olympijských nadějí, se uskuteční v sobotu 14. září 2002 v Praze ve sportovní hale Slavia ve Vršovicích.

Účast v závodě již potvrdily gymnastické federace Bavorska, Dolního Saska, Gruzie, Irska, Izraele, Rakouska a Slovenska a chybět samozřejmě nebudou ani nejlepší čeští trampolinisté.

Závodníci se utkají v soutěžích jednotlivců, představí se ve velmi atraktivních soutěžích synchronních dvojic a jednotlivé výpravy změří své síly i v nové soutěži smíšených družstev.

O vítězství v soutěžích seniorů se zřejmě utkají závodníci s velkými mezinárodními zkušenostmi, gruzínci Zakharia Abramishvili a držitelka světového rekordu v obtížnosti a účastnice Olympijských her 2000 Rusudan Khoperia, německý reprezentant Henrik Stehlik (Dolní Sasko), mistryně Evropy na dvojité malé trampolíně Katarína Prokešová ze Slovenska a nejlepší čeští závodníci - olympionička Petra Juříčková-Vachníková a pětinásobný absolutní mistr republiky a vítěz Českého poháru Petr Dufek.

Největší českou nadějí pro soutěže juniorů je úřadující juniorská mistryně republiky Kristýna Závodníková, která už dosáhla na sedmou příčku na Juniorském mistrovství Evropy 2000 (synchrony).

Rakousko / AustriaBavorsko / Bavaria (Germany)Gruzie / GeorgiaIrsko / IrelandIzrael / IsraelDolní Sasko / Lower Saxony (Germany)Slovensko / SlovakiaČeská republika / Czech Republic
AUTBAVGEOIRLISRLSSVKCZE


Místo konání : sportovní hala Slavia, Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice

Spojení : metro A do stanice Strašnická, dále tramvají do stanice Kubánské náměstí

Časový program :
 14.00zahájení
 14.00   - 15.30 *soutěže juniorek a juniorů
 15.30 * - 16.45 *soutěže seniorek a seniorů
 16.45 * - 17.30 *soutěže synchronních dvojic žen a mužů
* ..... s ohledem na průběh soutěží mohou být jednotlivé časy pozměněny


Související články :
  • Nominace českých reprezentantů {info}
  • 29. ročník Mezinárodního závodu Přátelství 2001 {info}
  • Petra Vachníková jedenáctá na Olympijských hrách v Sydney {info}
  • Juniorské mistrovství Evropy Eindhoven, Holandsko, 17.-18. října 2000 {info}
  • Světové rekordy ve skocích na trampolíně {info}