Rozhovor s mistry ČR 2002 

Rozhovor s juniorskými mistry České republiky 2002

V sobotu 22. června 2002 proběhlo v tělocvičně TJ Lokomotiva Liberec seniorské a juniorské mistrovství České republiky. Urputné boje přinesly radost i zklamání, občas padali závodníci a .... a to je dobře .... padaly také osobní rekordy. Je dobojováno, medaile jsou rozděleny a výkony a tituly jsou zapsány do historických tabulek. A jak vše vidí ti, kteří mezi juniory stáli na stupních nejvyšších ?

  • Juniorské mistrovství České republiky 2002 : {info}


  • Kristýna Závodníková
    Sokol Brno-Komárov
    {info}

    Pavel Knirsch
    TJ Lokomotiva Liberec
    {info}
     

    Jana Vaculínová / Simona Kadlecová
    TJ Rožnov pod Radhoštěm
    {info} / {info}


    Právě jste se stali juniorskými mistry České republiky. Jak hodnotíte Vaše dnešní vystoupení ?
    Kristýna Závodníková : Myslím si, že se mi dnešní sestavy docela povedly, na to, že jsem byla skoro tři týdny zraněná a trénuju teprve od úterý. Byla jsem hodně nervózní, a tak jsem ráda, že jsem nakonec všechny sestavy dojela až do konce. Sice se mi nepodařilo splnit si horní limit na juniorské mistrovství Evropy, chyběly mi 4 desetinky, ale doufám, že se mi to povede příští pololetí.
    Pavel Knirsch : Skočil jsem 30 prvků (celé 3 sestavy) a obě volné sestavy se známkou přes 30,0 bodu. Ne moc vydařená povinná sestava. Ale hodnotím ho celkem kladně.
    Simona Kadlecová a Jana Vaculínová : Dnes se nám zase po dlouhé době dařilo a navíc, vrátily jsme se k naší nejtěžší sestavě.

    Podařilo se Vám splnit své cíle, se kterými jste do Liberce přijeli ?
    Kristýna Závodníková : Na tento závod jsem jela s cílem vyhrát, to se mi sice povedlo, ale původně jsem měla v plánu skočit obtížnější sestavu, tak doufám, že alespoň v příštím pololetí. A o limitech jsem už mluvila ....
    Pavel Knirsch : Z části ano - získal jsem titul mistra České republiky v juniorech, ale chtěl jsem porazit Dana Komarova a Michala Buriana ve “fair-play boji” a ne s pomocí jejich nedokončených sestav.
    Simona Kadlecová a Jana Vaculínová : Na tomto závodě ano, ale náš letošní hlavní cíl je dostat se na juniorské mistrovství Evropy a dobře zazávodit. A jsme rády, že je také náš trenér s naším výsledkem spokojený.

    Jste nejlepší, ale koho z Vašich soupeřů byste ocenili zase Vy ?
    Kristýna Závodníková : No tak pro mě byla určitě největší soupeřkou Naďa Palacká, která skáče skoro stejnou obtížnost jako já, má na trampolínu přirozený talent, ale připadá mi, že poslední dobou trochu fláká provedení. Bohužel se Nadě nepodařila finálová sestava, nevím jestli kvůli nervozitě nebo něčemu jinému, protože Naďa své sestavy pravidelně dojíždí, a tak skončila až na 4. místě, i když si zasloužila určitě lepší umístění.
    Pavel Knirsch : Dana Komarova, protože kdyby dojel sestavy mohl se stát mistrem a určitě by mi dělalo velké potíže ho porazit.
    Simona Kadlecová a Jana Vaculínová : Celkem jsme problémy s konkurencí v dnešním závodě neměly, protože se nám povedl rozřazovací závod. Ale našimi největšími soupeřkami jinak jsou Zuzana Musialková s Kristýnou Závodníkovou.

    A nakonec, jaké jsou Vaše plány a cíle ?
    Kristýna Závodníková : Tak můj první příští cíl je naučit se a zařadit do sestavy můj “oblíbený” skok 8,11 (pro neznalce halfika = dvojné salto vzad s půlvrutem v prvním saltu a s půlvrutem ve druhém saltu) a další neméně důležitý, splnit si limity na Juniorské mistrovství Evropy a snad tam zaskákat už vypilovanou těžší sestavu.
    Pavel Knirsch : Chtěl bych se zúčastnit více mezinárodních závodů (SSC-Cup, Nissen-Cup, mistrovství Evropy, Miláno-Cup, ....), a dostat se v některém z nich do finále (v SSC-Cupu se pokusit o medailové umístění). A dále získat aspoň druhé místo v kategorii synchronů v Českém poháru.
    Simona Kadlecová a Jana Vaculínová : Jak už jsme před chvílí řekly. chtěly bychom dobře dopadnout na juniorském mistrovství Evropy, pokud se tam dostaneme. Také musíme zvýšit koeficient a zlepšit provedení. Čeká nás ještě spousta závodů, které bychom chtěly vyhrát, a doufáme, že se nám to podaří ....


  • Výsledky Juniorského mistrovství České republiky 2002 : {info}

  •