Mistrovství ČR družstev 1999 

Mistrovství České republiky družstev, Liberec, 16. září 2000

Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně 2000 se uskuteční v sobotu 16. září 2000 v tělocvičně TJ Lokomotiva Liberec, Jablonecká 21.

Z rozřazovacího závodu mistrovství (13.00 - 17.00 hod.) postoupí 5 nejlepších družstev do finále (18.00 - 19.00 hod.). V rozřazovacím závodě cvičí všichni členové družstva povinnou sestavu a volnou sestavu, ve finále, které začíná opět od nuly, pak další volnou sestavu.

Favoritem soutěže je družstvo TJ Petřiny Praha, které do Liberce přijede s cílem obhájit loňské a předloňské prvenství. Oporami pražského družstva jsou seniorští čeští reprezentanti Petr Dejl a trojnásobný absolutní mistr České republiky Petr Dufek.

Souboj o stříbro a bronz svede družstvo SK GT Litoměřice v čele s pětinásobnou absolutní mistryní České republiky Lenkou Honzákovou a letošní juniorskou mistryní České republiky Libuší Pilzovou s převážně juniorskými družstvy Sokola Brno - Komárov a TJ Rožnov pod Radhoštěm.

Ve startovním poli se tak s výjimkou olympioničky Petry Vachníkové, která je již od začátku září v Sydney, představí všichni závodníci a závodnice nominovaní na říjnové seniorské a juniorské mistrovství Evropy.