Mistrovství České republiky družstev - FILINGER Cup ´99

Družstvo TJ Petřiny Praha získalo již potřetí mistrovský titul

Mistrovství České republiky družstev - FILINGER CUP ´99 uspořádal oddíl skoků na trampolíně TJ Lokomotiva Liberec 13. září 1999 již tradičně v nádherném prostředí Domu kultury v Liberci. Generálním sponzorem akce byla firma FILINGER.

Mezi 10 smíšenými čtyřčlennými družstvy se svými medailovými ambicemi netajily družstva Prahy – Petřin (mistrovské družstvo z předchozího roku se třemi českými reprezentanty Petrem Dejlem, Petrem Dufkem a Denisou Langerovou), Litoměřic (čtyři české reprezentantky v čele s Lenkou Honzákovou a Dominikou Waldhauserovou) a domácí družstvo Liberce (se zkušenými bývalými reprezentanty Petrem Fialou a Miroslavem Patrmanem).

Ve večerním finále, do kterého postoupilo 5 nejlepších družstev z odpoledního rozřazovacího závodu, začínala jednotlivá družstva opět s nulovou známkou. Po několika nečekaných zvratech mistrovský titul stabilním výkonem získalo již potřetí (1995, 1998 a 1999) družstvo TJ Petřiny Praha, na druhém místě skončilo výrazně omlazené družstvo Rožnova pod Radhoštěm, jehož velkou oporou byla česká reprezentantka Petra Vachníková, a na místě třetím překvapivě družstvo Sokola Brno – Komárov. Jeden z favoritů, družstvo Litoměřic, které vedlo po rozřazovacím závodě, se ve finále po chybách Lenky Honzákové a Dominiky Waldhauserové propadl až na celkově páté místo.

Výsledky Mistrovství České republiky družstev 1999

1.TJ Petřiny Praha - 104,26 bodu
(Petr Dejl, Petr Dufek, Denisa Langerová, Robert Procházka)
2.TJ Rožnov pod Radhoštěm - 95,43 bodu
(Pavla Bumbalová, Naďa Palacká, Petra Vachníková, Jana Vaculínová)
3.Sokol Brno - Komárov - 93,96 bodu
(Petra Kořínková, Jiří Kurtin, Martin Makovec, Kristýna Závodníková)