Nový generální sekretář FIG !
English version

André Gueisbuhler, nový generální sekretář FIGNová kapitola v historii FIG. (tisková zpráva FIG)

Moutier - 16. prosince 2004 : Mezinárodní gymnastickou federaci (FIG) opouští její dosavadní generální sekretář pan Norbert Bueche, který po 15 letech své činnosti odchází do zaslouženého důchodu. Jeho nástupcem byl výkonným výborem FIG jmenován stávající zástupce generálního sekretáře pan André Gueisbuhler.

Norbert Bueche zakončil svoji dráhu poté, co věnoval 50 let svého života gymnastice, ve které úspěšně pracoval jak v regionálních, tak i národních a mezinárodních funkcích a pozicích.
V každé oblasti světové a mezinárodní gymnastiky tak každý může najít nesporné důkazy jeho aktivity a ducha.

Jeho nástupce byl jmenován v době, kdy FIG řeší nové okolnosti vyplývající z jejího rozvoje a rostoucí popularity. André Gueisbuhler (54), který dokonale ovládá více jazyků a je trpělivým vyjednavačem a uvážlivým podnikatelem, jistě uplatní všechny své schopnosti tváří v tvář všem požadavkům, které určitě přijdou.

FIG, která je nejstarší mezinárodní sportovní federací, zastřešuje 4 kontinentální unie, 129 členských zemí a kolem 20 miliónů organizovaných gymnastů. V roce 2006 bude v Ženevě (Švýcarsko) oslavovat 125. výročí svého založení v Anvers v červenci 1881.


--->> Navštivte internetovou stránku FIG : INFO <<---


Poznámka :  André Gueisbuhler je také čestným viceprezidentem FIT (Mezinárodní federace skoků na trampolíně, která se 1.1.1999 sloučila s FIG).