Rozhovor s vítězi Českého a Žákovského poháru 2003

Na začátku prosince, 6.12.2003 vyvrcholil v Rožnově pod Radhoštěm již osmý ročník Českého poháru jednotlivců a sedmý ročník Českého poháru synchronních dvojic a Žákovského poháru jednotlivců {info}. Někteří z vítězů pak po skončení závodu ochotně odpovídali na zvídavé otázky :

  • Výsledky Českého a Žákovského poháru 2003 : {info}

  • Petr DufekPetr Dufek, TJ Petřiny Praha, {info}

    Bylo lehké posedmé zvítězit a které ze sedmi dosavadních vítězství pro Tebe bylo nejtěžší ?
    Nevím co mám odpovědět aby to vypadalo chytře … No tak dobře… Já se v poslední době Český pohár vyhrát ani moc nesnažím. Spíše hledím na to abych splnil nominační kritéria a dokázal sám sobě ( i tedy ostatním ), že stále dokážu zvyšovat obtížnost svých sestav a zároveň za ně získávat i vyšší bodové ohodnocení. Z vítězství mám pak větší radost, když v závodě zase o kousek překonám sám sebe. Už si bohužel nepamatuju které těch sedmi vítězství bylo nejtěžší, ale asi bych řekl že to úplně první.

    Jak hodnotíš letošní sezónu ?
    Letošní sezóna byla hodně napjatá, protože se blížilo MS a zároveň nominace na OH. Do té doby byl trénink velice tvrdý a muselo jít stranou spoustu věcí. Po tom, co se nikdo z českých skokanů na Olympiádu nedostal, ta napjatost opadla a třeba já osobně jsem pak ani nevěděl s jakou sestavou na následujícím českém poháru vystoupím. Zkoušel jsem různé kombinace nových prvků a závodil jsem spíše pro radost. Velký vzestup jsem ale zaznamenal u některých juniorů, kteří zvyšování výkonnosti potvrzovali závod od závodu. Nebudu jmenovat jednotlivce, aby nezpychli J, ale oddíly jmenovat můžu. Jde hlavně o Žižkov a Liberec. Makejte dál…. ( a to samozřejmě platí i pro trenéry ).

    Co plánuješ do budoucna ?
    Jako v trampolíně? Nebo celkově ? No tak ... Co se týče mě, tak plánuju nastoupit do další sezóny a hlavně bych chtěl zase o kus poskočit ve světovém žebříčku. No jinak taky plánuju, že někteří mlaďoši z našeho oddílu TJ Petřiny, přestanou lenošit a začnou zase pořádně trénovat, tak aby mohli konkurovat i některým závodníkům v zahraničí (pokud splní limity)

    Co bys popřál českým trampolinistům do roku 2004 ?
    No přeju standardně takovýto klasický co se přeje vždycky, jako je zdraví, štěstí adt… a navíc ještě, protože jsme sportovci, tak i úspěch ve skákání a aby všichni vyhráli nějaký závody. No a samozřejmě taky hodně dárků od Ježíška ….to je nejdůležitější ….

    A jak strávíš letošního Silvestra ?
    Jéééé to snad radši ani nebudu publikovat ….. Nebo jo? …. Tak dobře. Pravděpodobně pojedem s oddílem někam na hory, ale definitivní to ještě není. Každopádně ale budem vzhůru přes půlnoc ať to bude kdekoli.


    Jana Vaculínová / Simona Kadlecová
    Jana Vaculínová
    Simona Kadlecová

    TJ Rožnov pod Radhoštěm
    {info} / {info}
    Tomáš Brzek / Michal Burian
    Tomáš Brzek
    Michal Burian

    TJ Lokomotiva Liberec
             / {info}


    Vyhrály jste letos Český pohár i Mistrovství republiky, v čem se domníváš, že jste byly lepší než ostatní ?
    Simona Kadlecová : S Janou máme dobrou synchronnost, i když synchrony téměř vůbec netrénujeme. Na mistrovství jsme předvedly dobrý výkon v juniorkách, kde se nám dařilo, ale v seniorském mistrovství při nás stálo spíš štěstí.
    Jana Vaculínová : Myslím si, že máme strašně dobrou synchronnost…ale strašně důležité je, že si se Simčou věříme a víme, že když pokazíme jeden závod, tak se nic neděje a máme větší chuť závodit !

    Nebyli jste sice největšími favority, jaká ale byla podle Vašeho názoru Vaše silná stránka ?
    Tomáš Brzek : Naše silná stránka byla v tom, že jsme se zúčastnili více bodovaného finále, které jsme vyhráli, a to nám přineslo nemálo bodů. Tyto body nám stačily, abychom se posunuli na první místo.
    Michal Burian : Nemyslím si že bychom byli lepší než ostatní. Výsledkovými listinami hodně zahýbaly změny synchronních párů v průběhu sezóny. A my jsme spolu vydrželi po celou sezónu a to hrálo v náš prospěch.

    Jak hodnotíte letošní sezónu ?
    Simona Kadlecová : Letošní sezóna se nám, myslím, docela vydařila.Vyhráli jsme juniorské mistrovství ČR a také seniorské, což jsme nečekaly, a můžeme to pokládat za velký úspěch. Doufám, že se nám tak bude dařit i v příští sezóně.
    Jana Vaculínová : Já ji hodnotím super, až na závody v zahraniči, které se nám povedly jen v kvalifikaci, tak to byl super rok! Stat se Mistryněmi v synchronech jak v juniorkách tak i v ženách, to se mi zdá fakt super !
    Tomáš Brzek : Letošní sezónu hodnotím velice pozitivně, protože jsem nasbíral mnoho nových zkušeností, což se odrazilo na mých letošních výsledcích. Také jsem si novou sestavou vylepšil koeficient o 2 body.
    Michal Burian : Původně jsme ani nepomýšleli na to, že bychom mohli získat celkové vítězství, a proto nás netížila nervozita. K závodům jsme nastupovali klidnou hlavou. To nám podle mého názoru hodně pomohlo.

    Co plánujete do budoucna ?
    Simona Kadlecová : Určitě bychom chtěly zvýšit obtížnost volné sestavy a také zlepšit provedení, abychom uspěly nejen tady u nás, ale i na mezinárodních závodech.
    Jana Vaculínová : No přemýšlely jsme se Simčou, že bychom se chtěly jet podívat na Mistrovství Evropy a vyhrát je ! Ale to je zatím sen, ale obě doufáme, že se nám splní !
    Tomáš Brzek : Přístí rok bych chtěl vyhrát Žákovský Pohár v jednotlivcích. Chtěl bych také dále zvýšit koeficient své volné sestavy.
    Michal Burian : V roce 2004 bych chtěl začít skákat povinnou sestavu FIG A. Hlavně bych potřeboval zvednout koeficient obtížnosti své volné sestavy.

    Co byste popřáli českým trampolinistům do roku 2004 ?
    Simona Kadlecová : Aby jim rok 2004 přinesl co nejvíc úspěchů nejen v trampolínách ale i v osobním životě, hodně trpělivosti na trénincích a plno štěstí na závodech.
    Jana Vaculínová : Určitě pevné nervy a žádné slzy ! A hodně vítězství !
    Tomáš Brzek : Přeji jim mnoho sportovních úspěchů a velkou dávku štěstí, která je při závodech také potřeba.
    Michal Burian : Aby se jim v novém roce dařilo ještě lépe než v roce předcházejícím, aby byli stále lepší a lepší a hlavně aby všichni měli pevné zdraví a nepostihla je žádná zranění.

    Jak Vy strávíte letošního Silvestra ?
    Simona Kadlecová : To ještě sama nevím, ale určitě to oslavím s lidmi, které mám moc ráda a kteří jsou pro mě móóóóc důležití.
    Jana Vaculínová : S lidmi, které mám ráda a s kterými je mi dobře ! A kde ho strávím …. to ještě nevím, ale doma to nebude ! hihi ….
    Tomáš Brzek : Já nemám rád bouřlivé oslavy, proto oslavím Silvestra v teple rodinného krbu.
    Michal Burian : Doufám, že letošního Silvestra strávím s partou kamarádů z trampolíny.


    Zita Frydrychová
    Zita Frydrychová {info}
    TJ Lokomotiva Liberec
    Pavel Štefela
    Pavel Štefela
    TJ Rožnov pod Radhoštěm


    Před dvěmi týdny jste vyhráli i titul žákovských mistrů republiky, co Vám podle Vašeho názoru k těmto úspěchům nejvíce pomohlo ?
    Zita Frydrychová : Především trenér, bez jeho obětavosti, toho co umí a jak se to snaží přenést na nás, bych nic nedokázala. Snad trochu talentu, bez toho by to asi taky nešlo. Určitě rodiče, kteří mě v tomto sportu velice podporují. A v neposlední řadě i rozhodčí, kteří dokázali bodově ocenit mou snahu.
    Pavel Štefela : Já si myslím, že mi nejvíce pomohl trénink, ale velkou zásluhu má na tom i moje trenérka Jindra Vachníková.

    Jak hodnotíte letošní sezónu ?
    Zita Frydrychová : To je otázka především pro mého trenéra, já ji hodnotím kladně, neboť se mi splnil sen a přivezla jsem do Liberce pohár.
    Pavel Štefela : Letošní sezóna pro mne byla víceméně další nová zkušenost. Hodnotím ji za docela dobrou, ale mrzí mě, že jsem nenatrénoval nové prvky.

    Co plánujete do budoucna ?
    Zita Frydrychová : Chtěla bych umět to co umí můj trenér, chtěla bych jemu a mým rodičům svými výkony vrátit jejich starost, obětavost a proto do budoucna plánuji vydržet u trampolíny co nejdéle a dostat se na olympiádu.
    Pavel Štefela : Chtěl bych dál trénovat a taky chci studovat na obchodní akademii u nás ve Valašském Meziříčí.

    Co byste popřáli českým trampolinistům do roku 2004 ?
    Zita Frydrychová : Především každému trampolinistovi hodně zdraví, oddílům více peněz, trenérům mnoho talentů a rozhodčím pevné nervy.
    Pavel Štefela : Já bych jim popřál, aby se dál snažili natrénovat co nejvíc a aby se neodradili prvotními neúspěchy.

    Jak Vy strávíte letošního Silvestra ?
    Zita Frydrychová : Abych pravdu řekla, chtěla jsem je trávit s kamarády s trampolíny, ale maminka mě vyvedla z omylu, neboť jsem prý na takovéto oslavy dost malá, a tak je budu trávit jako každý rok v kruhu domácím a těším se.
    Pavel Štefela : Letošního Silvestra strávím nejspíš doma, ale není vyloučeno, že ho strávím s kamarády.


  • Výsledky Českého a Žákovského poháru 2003 : {info}

  •