Hodnocení  Průběžné výsledky 

Finálový závod Českého poháru 1999 - před akcí

Kdy a kde :
sobota 27. listopadu 1999 od 13.00 a 17.00 hodin
tělocvična Sokola Žižkov I., Koněvova 19, Praha 3 - Žižkov

Spojení :
autobusy č. 133 a 207 ze stanice Florenc do stanice Tachovské náměstí

Program :
13.00-16.00 - rozřazovací závod jednotlivců a synchronních dvojic
17.00-18.30 - finále jednotlivců a synchronních dvojic

Vstupné : dobrovolné

Co uvidíme :
Finálový závod Českého poháru 1999 je posledním v sérii pěti závodů a také posledním letošním závodem ve skocích na trampolíně v České republice.

V soutěži žen jednotlivkyň zatím vede Lenka Honzáková z Litoměřic (37 bodů) o pouhý jeden bod před olympioničkou Petrou Vachníkovou (36 bodů), která pro vítězství v celém letošním Českém poháru musí svoji soupeřku porazit jak v rozřazovacím závodě, tak i ve finále. I přesto, že výkony obou našich nejlepších závodnic jsou dlouhodobě velmi vyrovnané, postavilo onemocnění Lenky Honzákové v posledních dvou týdnech Petru Vachníkovou do role favoritky soutěže.
Dramatický souboj naopak proběhne v soutěži žen o třetí místo, které zatím patří reprezentantce Denise Langerové z Prahy - Petřin (19 bodů), a o které budou usilovat liberecká Tereza Musilová (také 19 bodů) a juniorské reprezentantky Libuše Pilzová z Litoměřic (také 19 bodů) a její oddílová kolegyně Dominika Waldhauserová (18 bodů).
V sobotním závodě nesmí chybovat ani synchronní pár mužů Petr Dufek s Jiřím Kurtinem (34 bodů), kteří ve velmi silně obsazeném závodě Světovém poháru 5.-6.11.1999 v Praze vybojovali výborné 5. místo. V průběžném pořadí Českého poháru ale zatím vedou o pouhý jeden bod před olomouckou dvojicí Petr Dostál / Robert Šimek (33 bodů).
Před posledním závodem letošní série je sice již prakticky rozhodnuto o vítězkách v soutěži synchronních dvojic žen, kde české jedničky Lenka Honzáková s Petrou Vachníkovou (39 bodů) vyhrály tři z dosavadních čtyř závodů. Obdobná situace je i v soutěži mužů jednotlivců, kde nejlepší český závodník Petr Dufek z TJ Petřiny Praha (39 bodů) v dosavadních závodech již také třikrát stanul na nejvyšším stupínku. O druhé a třetí místo se zde utkají zkušení závodníci Petr Dostál z Olomouce (32 bodů) a Petr Dejl z Petřin (29) s mladým Jiřím Kurtinem z Brna (také 29 bodů).

Společně s finálovým závodem Českého poháru proběhne také finálový závod Žákovského poháru 1999, kde se představí naděje pro další olympijské cykly. Mezi žákyněni je se třemi dosavadními vítězstvími už prakticky jasnou vítězkou Libuše Pilzová z Litoměřic (39 bodů), o druhé a třetí místo se utkají rožnovská Naďa Palacká (30 bodů) a brněnská závodnice Kristýna Závodníková (28 bodů). Doposud získaných 38 bodů téměř zaručuje celkové vítězství v Žákovském poháru letošnímu žákovskému přeborníkovi České republiky Robertu Šimkovi ze Sokola Olomouc. Ohrozit ho již může pouze Milan Zálužanský z pořádajícího Sokola Žižkov I. (36 bodů).