Rozhovor s mistry ČR 2003 

Rozhovor s juniorskými mistry České republiky 2003

Ve dnech 27.-29. června 2003 proběhlo na zimním stadionu v Ostravě-Porubě Mistrovství České republiky LONGINES ve sportovní gymnastice a skocích na trampolíně 2003, první společné mistrovství gymnastů a trampolinistů. Urputné boje přinesly radost i zklamání, občas padali závodníci a .... a to je dobře .... padaly také osobní rekordy. Je dobojováno, medaile jsou rozděleny a výkony a tituly jsou zapsány do historických tabulek. A jak vše hodnotí ti nejlepší ? Zde je s nimi exkluzivní rozhovor :



Jana Vaculínová
TJ Rožnov pod Radhoštěm
{info}

Daniel Komarov
TJ Petřiny Praha
{info}


Jaký máš pocit ze získaného titulu ?
Jana Vaculínová : Pocit mám superní ! Nejprve jsem si myslela, že se závodu pro nemoc nezúčastním, ale nakonec to dobře dopadlo a já mohla přijet a závodit ! A myslím si, že jsem měla i hodně štěstí !
Daniel Komarov : Mám radost, protože vloni se mi to ani trochu nepovedlo a taky proto, že tento závod byl na vysoké úrovni díky tomu, že byl společně se sportovní gymnastikou. Na druhou stranu jsem ale zklamaný, že nikdo z mých soupeřů nedokončil všechny sestavy.

Kdo byl tvým největším soupeřem v boji o prvenství ?
Jana Vaculínová : Určitě to byla Zuzka Havelková {info} a nejen ona, ale i všechny moje ostatní kolegyně jsou moje soupeřky !
Daniel Komarov : Největší soupeř byl Pavel Knirsch {info}, ale jenom po povinou sestavu. Ve volné vypadl a potom jsem soupeřil jen sám se sebou.

Co chystáš nového ?
Jana Vaculínová : Nového ? No, určitě musím zvýšit koeficient a vrátit se k tomu mému starému; kvůli zranění a problému na trampolíně jsem totiž zlehčila sestavu ! Chtěla bych se naučit rudyauty, tak říkáme dvojákům s jeden a půl vrutem, které jsou pro mě strašně těžké ! Taky musím zlepšit provedení !
Daniel Komarov : Na další pololetí chystám ztížení volné sestavy, zlepšení provedení a zvýšení výšky.

Jak hodnotíš společné mistrovství s gymnastikou ?
Jana Vaculínová : Hodně se mi to líbilo, určitě bych to chtěla mít na každých závodech !
Daniel Komarov : Moc se mi to líbilo a dost nás to zviditelnilo. Hlavně mistrovství republiky byl vždycky krátký závod a neměl jsem z něj skoro žádný pocit. Teď to bylo ,,velkolepé" a doufám že i další roky budou mistrovství spojená.

A co chystáš na prázdniny ?
Jana Vaculínová : O prázdninách si chci i trochu odpočinout ! Samozřejmě vím, že budu muset makat na Světové hry a na další závody, kterých se zúčastním !
Daniel Komarov : No, asi za týden odlétám na dovolenou a pak už budu asi jenom trénovat a na konci prázdnin bych chtěl dobře skočit na závodech v Belgii.



Simona Kadlecová / Jana Vaculínová
TJ Rožnov pod Radhoštěm
{info} / {info}


Obhájily jste mistrovský titul, splnily jste si ale i svůj výkonnostní cíl ?
Simona Kadlecová : Jsem ráda, že jsme vyhrály, ale výkonnostní cil jsme si určitě nesplnily. Musíme ještě hodně makat na provedení a přidat i na obtížnosti.
Jana Vaculínová : Výkonnostní cil jsme si nesplnily. Simča i já jsme měly zranění a kvůli tomu jsme musely vylehčit sestavu, ale určitě to doženeme - takže se připravte !

Jak jste se na synchronní soutěže připravovaly ?
Simona Kadlecová : Před závodem jsme na tréninku skákaly víc sestav než jindy a trenér nám měřil sestavy, abychom byly ve stejné výšce, ale jinak jsme synchron jako takový netrénovaly ....
Jana Vaculínová : Myslím si, že na našem synchronu není co připravovat, jsme přece skoro sladěné ! Akorát trénujeme sestavy na trénincích.

Co váš trenér nejčastěji kritizuje na vašem výkonu a za co vás nejvíce chválí ?
Simona Kadlecová : Hodně kritizuje provedení a když se nám to vůbec nepovede, tak raději nic neříká ... .... Pan Kozubek {info} a chválit ? Tak toho se možná dočkáme až přivezeme zlatou medaili z mistrovstvi světa
Jana Vaculínová : Pan Kozubek{info} nás nekritizuje na závodech, protože ví, že by nás to rozhodilo. Ale po závodech je to občas kruté, ale já vím, že to musí být - chce totiž, abychom byly nejlepší. Vkládá do nás velké naděje ! Pan Kozubek{info} nás moc nechválí, protože vždycky, když nás chce pochválit, tak je tam to jeho slovo “ALE”. Prostě si myslí, že vždycky to může být ještě lepší !

Jaké další významné soutěže vás ještě letos čekají a jaké máte cíle ?
Simona Kadlecová : Tak čeká nás ještě hodně závodů, ale z těch největších jsou Světové hry v Hannoveru v Německu. Také před sebou máme ještě dvě kola Českého poháru a doufáme, že letos se nám zase podaří vyhrát .... A budeme makat, abychom dobře skočily na příštím Juniorském mistrovství Evropy .... jestli se tam dostaneme ....
Jana Vaculínová : Mám stejný názor jako Simča .... jelikož to přesně vystihla.

Určitě jste pokukovaly i po gymnastických soutěžích, jaké nářadí vás nejvíce zaujalo ?
Simona Kadlecová : Mě nejvíce zaujaly kruhy. Zavodníci předváděli výborné výkony a netušila jsem, co všechno jde na kruzích dělat ... Ale libilo se mi, když někdo cvičil na nějakém nářadí, jak ho ostatní povzbuzovali, a myslím, že potom nemají takový strach a líp se jim cvičí ...
Jana Vaculínová : Nejvíc se mi líbila prostná ! Dokáží skočit dvojná salta z místa, vruty a skoky, co my skáčeme na trampolínách.


  • Výsledky Juniorského mistrovství České republiky 2003 : {info}


  •