(navštivte aktualizaci od 1.1.2002) 

Opory reprezentačního družstva České republiky

Oporami reprezentačního družstva České republiky ve skocích na trampolíně jsou české jedničky Lenka Honzáková a Petra Vachníková, které poprvé reprezentovaly naši republiku již v roce 1990.

Od roku 1993 si pak mezi sebou rozdělily všechny dosavadní tituly absolutní mistryně samostatné České republiky a v roce 1994 vybojovaly historicky první mezinárodní titul – titul juniorských mistryň Evropy v soutěži synchronních dvojic.

Od roku 1996 svými výkony patří trvale mezi desítku nejlepších evropských a světových trampolinistek jak v soutěžích synchronních dvojic, tak i v soutěžích jednotlivkyň.

Jejich vzájemná vyrovnanost a dlouhodobé vzájemné soupeření jsou přitom i jedněmi z důvodů jejich výkonnostního růstu a výborných výkonů a výsledků.

Obě naše nejlepší trampolinistky se připravují ve svých mateřských oddílech a od roku 1997 jsou také zařazeny do systému přípravy ke sportovní reprezentaci České republiky do Odboru sportu Ministerstva vnitra ČR. Od roku 1998 se na jejich nadstandartní sportovní přípravě podílí i Nadace české sportovní reprezentace.