Seniorské a juniorské mistrovství ČR 2002

(tisková zpráva)

Mistrovstvím České republiky seniorů a juniorů jednotlivců a synchronních dvojic vyvrcholí v sobotu 22. června 2002 v tělocvičně TJ Lokomotiva Liberec (Jablonecká 21, Liberec I.) jarní sezóna českých trampolinistů.

Soutěže juniorek a juniorů proběhnou od 12.00 do 14.00 hodin, boje o seniorské tituly od 15.30 do 17.30 hodin.


Juniorské mistrovství České republiky 2002.

I když favority juniorských soutěží jednotlivců jsou Kristýna Závodníková ze Sokola Brno-Komárov a Daniel Komarov z TJ Petřiny Praha, nejsou bez šancí na titul ani jejich soupeři.

Letos nejlepší české juniorce Kristýně Závodníkové, které teprve dnes (17.6.2002) povolil lékař start po nedávném zranění, tak budou konkurovat především závodnice z TJ Rožnov pod Radhoštěm a ze Sokola Olomouc v čele s rožnovskou Naďou Palackou, která ještě v loňském roce kralovala soutěžím žákyň.

Obhájce loňského titulu Daniela Komarova, který se letos zlepšuje závod od závodu, zase, v případě jeho zaváhání v některé ze sestav, mohou ohrozit především Michal Burian a Pavel Knirsch z pořádající TJ Lokomotiva Liberec.

Kristýna Závodníková se Zuzanou Musialkovou ze Sokola Olomouc jsou také favoritkami atraktivní soutěže synchronních dvojic. I zde ale tréninkový výpadek Kristýny Závodníkové může zamíchat kartami a o titul je mohou připravit jejich největší soupeřky Simona Kadlecová s Janou Vaculínovou nebo Zuzana Havelková s Naďou Palackou (všechny z TJ Rožnov pod Radhoštěm).


Překonají favorité seniorského mistrovství svůj “liberecký komplex” ?

Překonat i sami sebe pojedou do Liberce favorité seniorského mistrovství jednotlivců Petra Vachníková (TJ Rožnov pod Radhoštěm) a Petr Dufek (TJ Petřiny Praha), kterým se v poslední době v liberecké sokolovně při závodech Českého poháru zas tak moc nedařilo.

Petře Vachníkové navíc může svázat nohy i vidina vysněného domácího titulu - sice od roku 1996 prakticky kraluje sériím závodů Českého poháru, ale přitom ji o mistrovský titul za stejnou dobu pětkrát připravila její dlouholetá soupeřka Lenka Honzáková. Na druhé straně, Petra letos závodí v psychické pohodě, postupně se zlepšuje a při nedávném utkání Velká Británie - Česká republika - Dánsko - Porýní (SRN) patřila mezi nejlepší závodnice soutěže {info}.

Kromě Petry Vachníkové mohou do bojů o titul v soutěži žen promluvit i loňská juniorská mistryně Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice a dlouholetá reprezentantka Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I., které se postupně dotahují na nejlepší českou závodnici. Vyloučeno nakonec není ani nějaké další nečekané překvapení.

Naopak Petru Dufkovi může cestu k titulu zkomplikovat především jeho oddílový kolega Petr Dejl (TJ Petřiny Praha), pro kterého je každé vítězství nad nejlepším českým trampolinistou vždy silnou motivací.

Petr Dejl s Petrem Dufkem, soupeři v soutěži jednotlivců, ale partneři v soutěži synchronních dvojic, nemají zatím mezi ostatními páry mužů vážnou konkurenci a pokud se sami nedopustí výrazných chyb, odvezou si z Liberce mistrovský titul dvojic.

Poněkud odlišná situace je v soutěži synchronních dvojic žen, kde Petra Vachníková letos startuje s novou partnerkou Libuší Pilzovou a zatím nedosáhly stoprocentní jistoty. Zaváhání by je pak mohlo připravit o vítězství ve prospěch některého z párů juniorek, které budou zkoušet štěstí i v soutěži s podmínkami seniorské výkonnosti.