Výsledky hlasování  Před hlasováním 

Rozhovor s nejlepšími trampolinisty 2001

Internetovou anketu o tři nejlepší sportovce v roce 2001 pořádal PROGYM - zlatý web pro velké gymnastické show. Anketa, ve které se samostatně hlasovalo vždy o třech nejlepších gymnastech, rokenrolistech a trampolinistech, probíhala v průběhu března 2002.


Nejlepší seniorští trampolinisté roku 2001 :


Petra Vachníková
TJ Rožnov pod Radhoštěm
{info}
Petr Dufek
TJ Petřiny Praha
{info}


V historicky první veřejné trampolínové anketě jste se stali Nejlepšími trampolinisty roku 2001. Co to pro Vás znamená ?
Petra : Jsem mile překvapena a potěšena. Považuji to za malou náplast na loňské nezdary.
Petr : Co to pro mě znamená? Myslím že každý člověk je rád, když ostatní lidi jakýmkoliv způsobem ocení jeho činnost. Mám radost, že jste si na mě při anketě vzpomněli, a děkuju všem, kteří mi poslali hlas. Vážně nevím, co jiného k tomu říct ....

Jak naopak Vy sami vidíte své loňské výkony a úspěchy ?
Petra : Vidím je jako skákání, jednou jsem byly nahoře, jindy dole. Naštěstí jsem se dole dlouho nezdržovala.
Petr : Já myslím že rok 2001 se mi vydařil. Sezónu jsem začal s novou a celkem obtížnou volnou sestavou, kterou jsem postupně zdokonalil až do nejdůležitějšího závodu loňského roku, Mistrovství Světa 2001 v Odense. Co se týče úspěchů, tak je to pro mě jednoznačně 1. místo na Mistrovství republiky. Pro nadcházející sezónu připravuji zařazení nového prvku a tak doufám, že se mi povede zdokonalit tuto volnou sestavu na všechny důležité závody, stejně tak jako v roce 2001.

Při soutěžích se setkáváte i se závodníky žákovské a juniorské věkové kategorie. Kdo z nich by si podle Vás zasloužil označení Skokan roku 2001 a proč ?
Petra : Vloni se mi líbilo víc skokánků i skokanů, takže je těžké označit jednoho z nich. Velký kus práce udělala Kristýna Závodníková, jenže ta se na špičce své kategorie drží dlouho. Moc se mi taky líbila Jana Vaculínová, protože byla schopna ve svém věku naskákat slušně obtížnou sestavu, taky se mi líbil Berda, který pomalu, ale jistě směřuje k lepší polovině závodníků Mistrovství světa. Asi bych skokanem roku ale určila Dana Komarova. Je schopen za krátkou dobu slušně skočit juniorskou sestavu a udělal velký kus práce, jen doufám, že mu to vydrží a že se mu podaří, aby čeští junioři byli opět zastoupeni na letošním Mistrovství Evropy juniorů.
Petr : Na závodech se setkávám se spoustou šikovných skokanů jak v žákovské, tak i v juniorské kategorii. Je vidět, že každý z nich na sobě dost pracuje a pochvalu ode mě dostávají všichni. A kdo by si podle mě zasloužil označení Skokan roku 2001 ? Vzhledem k tomu, že fandím svému oddílu, tak jsem rád, že juniorskou kategorii také vyhrál člen TJ Petřiny Praha.

Co byste poradili začínajícím trampolinistům pro jejich cestu ke špičkovým výkonům a úspěchům ?
Petra : Trpělivost, píli, odvahu a vytrvalost při překonávání všech překážek.
Petr : Nenechte se odradit neúspěchy, které vás ze začátku i v průběhu skákání můžou potkat, protože všechno hned nejde perfektně. Když půjdete tvrdě za svým cílem (a neplatí to samozřejmě jen u trampolíny), úspěch přijde sám :-)

A nakonec, co byste vzkázali všem fanouškům a příznivcům trampolínového sportu ?
Petra : Děkuji za přízeň a doufám, že z mnoha fanoušků a příznivců se jednou stanou i aktivní skokani či funkcionáři, kteří rozšíří naše řady a tento krásný sport ještě více zpopularizují.
Petr : Pozdravuju všechny příznivce a fanoušky našeho krásného sportu a doufám, že nám všem skokanům budete nadále chodit držet na závody palce v ještě hojnějším počtu.


Nejlepší juniorští trampolinisté roku 2001 :


Kristýna Závodníková
Sokol Brno-Komárov
{info}
Daniel Komarov
TJ Petřiny Praha
{info}


Zvítězili jste ve veřejném hlasování o Nejlepší juniorské trampolinisty roku 2001. Na který Váš loňský výkon nebo úspěch jste Vy osobně nejvíce hrdí ?
Kristýna : Nejvíc si asi cením 2. místa na Mistrovství České republiky juniorů v jednotlivcích a 1 . místa ve stejném závodě v kategorii synchronů.
Dan : Nejvíce si cením titulu juniorského mistra České republiky i když jsme se zúčastnili jen tři, ale v té době jsem skákal necelé dva roky a proto je pro mě toto vítězství na prvním místě. Rovněž nominace a účast na prvním mezinárodním závodě považuji za velký úspěch.

Komu z Vašich soupeřů byste zase Vy dali svůj hlas a proč ?
Kristýna : Já bych svůj hlas dala asi Líbě Pilzové, za prvé protože je to má kamarádka a skákat umí fakt dobře, a za druhé protože měla loni nepříjemnej úraz, ze kterého se ale dokázala vzpamatovat a na konci roku předváděla své lepší výkony, i když jí někteří prorokovali konec závodění.
Dan : Pavlu Knirschovi, protože si na závodech umíme navzájem pomoci a povzbudit se.

Jaké jsou Vaše sportovní cíle pro rok 2002 ?
Kristýna : Můj největší cíl pro letošní rok je účast na Juniorském mistrovství Evropy a zaskákat tam alespoň tak dobře, abych neudělala ostudu ani sobě ani celé naší výpravě.
Dan : Určitě obhajoba mistrovského titulu, ale budu se ze všech sil snažit i o nominaci na Juniorské mistrovství Evropy v Petrohradě. To by byla bomba !!!

Jak jste se dostali ke skákání na trampolíně a co Vás na tomto sportu nejvíce baví ?
Kristýna : Tak to je asi nejsnadnější otázka - začala jsem s trampolínou díky mámě, která taky kdysi za mládí skákala. Přišla se tehdy podívat s jednou kamarádkou, jestli oddíl ještě vůbec funguje, a určitě netušila, že ve stejné budově já strávím víc než devět let a doufám, že tam ještě nějaký čas zůstanu. A co mě na skákání baví nejvíc? Těžko říct, určitě to není zážitek z výšky, protože se mi na skále nebo u propasti dělá docela špatně, ale pocit, že na pár okamžiků opustím pevnou zem pod nohama a že zapomenu na cokoliv jiného, není vůbec k zahození . Ráda dělám něco, kde jsou vidět pokroky a kde se dá učit stále něco nového.
Dan : Nápad byl můj, ale velká inspirace byla z rodiny, protože můj strejda je bývalý skvělý reprezentant České republiky Kamil Hruda, takže vzor jako hrom.

A nakonec, co byste vzkázali těm, kteří Vám dali svůj hlas ?
Kristýna : Tak určitě bych jim chtěla poděkovat. Musím ale říct, že by si ho zasloužili úplně všichni, kteří trampolínu trénují, protože je to každodenní dřina a ne každý dokáže sportu obětovat volný čas a spoustu energie.
Dan : Samozřejmě díky a doufám, že mi zachováte i nadále svou přízeň.



----> www.progym.cz <----