Mistrovství České republiky družstev 2001 - pozvánka

(tisková zpráva)

V atraktivním prostředí kulturního domu Ještěd v Liberci proběhne v sobotu 15. září 2001 Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně 2001, které je závodem čtyřčlenných smíšených družstev ve sportovním odvětví, které mělo svoji olympijskou premiéru na Olympijských hrách v Sydney v roce 2000.

Z kvalifikačního kola (13.00 - 16.30 hod.) postoupí 5 nejlepších družstev do finále (18.00 - 20.00 hod.). V kvalifikačním kole cvičí všichni členové družstva povinnou sestavu a volnou sestavu, ve finále, které začíná opět od nuly, pak další volnou sestavu.

Favoritem soutěže je družstvo TJ Petřiny Praha, které do Liberce přijede s cílem vybojovat již páté prvenství - čtvrté v řadě (titul získalo v letech 1995, 1998, 1999 a 2000). Oporami pražského družstva jsou seniorští čeští reprezentanti Petr Dejl a čtyřnásobný absolutní mistr České republiky Petr Dufek.

Nejvážnějším soupeřem favorizovaného družstva Petřin bude družstvo SK GT Litoměřice v čele s šestinásobnou absolutní mistryní České republiky Lenkou Honzákovou a dvojnásobnou juniorskou mistryní České republiky Libuší Pilzovou.

Do pořadí ale mohou promluvit i převážně juniorská družstva Sokola Brno - Komárov a TJ Rožnov pod Radhoštěm, překvapiví medailisté z loňska Sokol Olomouc a Sokol Žižkov I. nebo také domácí TJ Lokomotiva Liberec, jejíž závodníci v uplynulém roce zaznamenali velký výkonnostní růst.


Související články :
  • Mistrovství České republiky družstev 2000 (INFO)
  • Mistrovství České republiky družstev 1999 (INFO)