Závod Světového poháru ve skocích na trampolíně
Jablonec nad Nisou, 30.9.-1.10.2011

Skoky na trampolíně jsou mladou, dynamickou a divácky atraktivní součástí rodiny gymnastických sportů, která měla svoji olympijskou premiéru na LOH 2000 v Sydney.

Trampolinisté soutěží v olympijských disciplínách žen jednotlivkyň a mužů jednotlivců a atraktivních soutěží synchronních dvojic žen a synchronních dvojic mužů, které jsou zařazeny do programu Světových her pořádaných pod patronací Mezinárodního olympijského výboru.

Jednotlivci i synchronní páry předvádějí desetiprvkové sestavy složené z různých jednoduchých i vícenásobných salt, často kombinovaných s vruty. Volné sestavy nejlepších závodníků jsou složeny výhradně z dvojných a trojných salt kombinovaných s vruty.

Závod se skládá z kvalifikace (povinná a volná sestava) a finále, do kterého postoupí vždy 8 nejlepších jednotlivců (párů) v každé kategorii.

Závodu Světového poháru ve skocích na trampolíně v Jablonci nad Nisou se zúčastní závodníci z 20 zemí ze 4 kontinentů, mezi nimiž budou i mistři Evropy a světa, olympijští vítězové a medailisté z mnoha významných mezinárodních soutěží

PROGRAM :
pátek 30.9.2011

  • 10.30-12.30 kvalifikace synchronních dvojic
  • 15.00-19.00 kvalifikace jednotlivců
    sobota 1.10.2011
  • 14.30-17.15 finále

    Internetový přenos sledujte {zde}
    Přímý přenos České televize sledujte {zde}

    Závod světového poháru 2011 v Jablonci nad Nisou je předposledním vrcholným mezinárodním závodem před listopadovým mistrovstvím světa, prvním kolem olympijské kvalifikace.

    Na olympijských hrách v Londýně pak bude startovat opět pouze 16 nejlepších mužů a 16 nejlepších žen z celého světa.