Mistrovství České republiky družstev 2010

(tisková zpráva)

K Mistrovství České republiky ve skocích na trampolíně 3-4 členných smíšených družstev nastoupí nejlepší čeští trampolinisté v sobotu 25. září 2010 v Domě kultury Liberec.

Mezi největší favority na zisk letošního titulu patří i obhájce loňského titulu, domácí družstvo TJ Lokomotiva Liberec vedené Zitou Frydrychovou, která po svém loňském vstupu na mezinárodní seniorskou scénu září v letošní sérii závodů světového poháru, kde je na 6. místě průběžného pořadí !

Vážným kandidátem na vítězství je i družstvo Sokola Kampa Praha, které mistrovský titul získalo již 9x, v čele se zkušeným Petrem Dufkem, jedenáctinásobným absolutním mistrem České republiky.

Mezi deseti startujícími družstvy se o jednu z medailových příček bude ucházet i družstvo TJ Rožnov pod Radhoštěm, jehož jádro tvoří juniorské reprezentantky Kateřina Solanská a Michaela Karbanová a Adam Sült, úřadující absolutní mistr České republiky.

Bez šancí není ani družstvo Sokola Žižkov I. Praha, ve kterém mj. nastoupí seniorští reprezentanti Martin Pelc a Petra Anýžová.

Kvalifikace začíná od 14.00 hod. a finále od 17.00 hod.

Sobotní mistrovství České republiky družstev je pro české reprezentanty poslední prověrkou před 38. ročníkem Mezinárodního závodu přátelství, který za účasti závodníků z 11 zemí proběhne 2.10.2010 v Městské sportovní hale v Kladně.