Mistrovství České republiky 2009 seniorů a juniorů - pozvánka

(tisková zpráva)

K Mistrovství České republiky ve skocích na trampolíně jednotlivců a synchronních dvojic nastoupí nejlepší čeští trampolinisté v sobotu 20. června 2009gymnastické hale Tipsport Arény v Liberci.

Favoritem mistrovství jsou desetinásobný mistr České republiky Petr Dufek ze Sokola Kampa, zkušený mnohonásobný reprezentant. Cestu k dalšímu titulu se mu ale pokusí překazit mladí závodníci v čele s Martinem Pelcem ze Sokola Žižkov I., který byl zkušenému závodníkovi vyrovnaným soupeřem v posledním závodě Českého poháru.

O další titul bude bojovat také domácí Zita Frydrychová z Lokomotivy Liberec, která převzala po olympioničce Lence Popkin-Honzákové pozici české jedničky a jejíž velmi obtížná volná sestava (13,6 bodu) obsahuje i trojné salto.

V mistrovství nebudou chybět ani divácky velmi atraktivní soutěže synchronních dvojic, kde jsou největšími favority Petra Anýžová / Zita Frydrychová (Sokol Žižkov I. / TJ Lokomotiva Liberec) a Naim Ashhab / Martin Pelc (Sokol Kampa / Sokol Žižkov I.).

Soutěže juniorů začínají v 11.00 hodin, soutěže seniorů ve 14.30 hodin, plánované ukončení je do 17.00 hodin.

Mistrovství České republiky 2009 je zároveň posledním kvalifikačním závodem pro letošní mistrovství světa, které proběhne na začátku listopadu v Petrohradu v Rusku.