Mistrovství světa 2007 - výsledky olympijské kvalifikace

(tisková zpráva)

Ve dnech 1.-3. listopadu 2007 probíhá v kanadském Quebecu mistrovství světa ve skocích na trampolíně, dvojité malé trampolíně a tumblingu. Závodníci z 35 zemí přitom bojují nejen o tituly mistrů světa, ale v kategorii jednotlivců ve skocích na trampolíně i o kvalifikaci na Letní olympijské hry 2008.

Česká trampolinistka Lenka Honzáková obsadila výkonem 61,3 / 12,5 bodu 23. místo na mistrovství světa ve skocích na trampolíně a skončila na 16. místě v redukovaném pořadí olympijské kvalifikace.

Je tak velmi vážnou kandidátkou pro start na Letních olympijských hrách 2008 v čínském Pekingu, kde bude ve skocích na trampolíně startovat 16 žen a 16 mužů v soutěžích jednotlivců. ¨

Podle podmínek kvalifikace na LOH o postupujících na 16. místě může formou divoké karty ještě rozhodnout tripartitní komise složená z MOV (Mezinárodní olympijský výbor), ANOC (Asociace národních olympijských výborů) a FIG (Mezinárodní gymnastická federace), jinak budou o postupu na 16. místě rozhodne výsledek olympijské kvalifikace.