Mistrovství České republiky družstev 2006

(tisková zpráva)

Jiří Kurtin, Tomáš Brzek, Zita Frydrychová, trenér Patrman, Matěj Exner

Trampolinisté Lokomotivy Liberec přerušili Petřinám řadu mistrovských titulů.

“A” družstvo TJ Lokomotiva Liberec bylo nejlepším týmem při Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně, které se v sobotu 30. září 2006 uskutečnilo v Liberci za účasti 12 tří až čtyřčlenných smíšených družstev.

Vítězné družstvo (ve složení Tomáš Brzek, Zita Frydrychová, Matěj Exner a Jiří Kurtin) prošlo nejlépe už kvalifikací (179,1 bodu), a to i přesto, že stříbrný medailista z letošního Mistrovství České republiky jednotlivců a český reprezentant Jiří Kurtin chyboval v povinné sestavě a nepřinesl tak svému družstvu očekávané body.

Libuše PilzováNa druhém místě po kvalifikaci nečekaně skončilo družstvo SK GT Litoměřice ziskem 174,1 bodu, a to zejména díky vyrovnanosti výkonů Libuše Pilzové, která mimo jiné obsadila 7. místo v soutěži synchronních dvojic na Světových hrách 2005, juniorské reprezentantky Ivy Bubeníkové, která v srpnu 2006 získala 2. místo v soutěži synchronních dvojic v mezinárodním závodě Nissen Cup ve Švýcarsku a před týdnem ve své věkové kategorii zvítězila v mezinárodním závodě SSC Cup v Německu, a Adély Mikalové, která se v družstvu Litoměřic objevila po čtyřleté přestávce.

Až na třetím místě po kvalifikaci skončilo favorizované družstvo TJ Petřiny Praha (Naim Ashab, Petr Dejl, Hana Křečková, Robert Procházka - 171,7 bodu), které do Liberce přijelo obhajovat čtyři předchozí tituly v jedné řadě (2002-2005) a bojovat o celkově devátý mistrovský titul. Citelně mu přitom chyběl devítinásobný absolutní mistr České republiky a zkušený český reprezentant Petr Dufek.

Zita FrydrychováPětici finalistů pak po kvalifikaci doplnila družstva TJ Rožnov pod Radhoštěm A (165,6 bodu) a Sokola Žižkov I. A (162,5 bodu).

Ve finále, ve kterém družstva opět začínala s nulovou známkou a na rozdíl od kvalifikace soutěžila bez škrtání nejhorší sestavy v družstvu, kralovali domácí závodníci TJ Lokomotiva Liberec A a především zásluhou Jiřího Kurtina a Zity Frydrychové vybojovali celkovým výsledkem 102,8 bodu mistrovský titul.

Jiří KurtinJiří Kurtin totiž za svoji finálovou sestavu získal nejvyšší hodnocení sobotního závodu (37,0 / 13,3 bodu), a Zita Frydrychová, která se ve svých čtrnácti letech stále více prosazuje mezi staršími závodnicemi nejen v domácích, ale i mezinárodních soutěžích, získala třetí nejvyšší finálové hodnocení 34,8 / 10,8 bodu.

Zita Frydrychová je přitom nejen letošní absolutní juniorskou i seniorskou mistryní České republiky, ale získala i 5. místo v soutěži synchronních dvojic na Juniorském mistrovství 2006 a také zvítězila v juniorských soutěžích silně obsazeného Mezinárodního závodu Přátelství v Kladně a v mezinárodním závodě SSC Cup v Berlíně v září 2006.

Petr DejlStříbrné medaile si nakonec z Liberce odvezlo družstvo TJ Petřiny Praha (98,0 bodu) za přispění zkušeného českého reprezentanta Petra Dejla, který byl jeho členem ve všech osmi ročnících, ve kterých získalo mistrovský titul.

Petr Dejl ve finále předvedl druhou nejlepší sestavu (35,5 / 13,1 bodu), svůj letošní nejlepší výkon.

Petra AnýžováNa celkově třetí místo (93,5 bodu) si ve finále díky vyrovnanému a hlavně podstatně lepšímu výkonu než v kvalifikaci polepšilo družstvo Sokola Žižkov I. A vedené juniorskou reprezentantkou Petrou Anýžovou (5. místo se Zitou Frydrychovou na Juniorském mistrovství Evropy 2006 a 2. místo s Ivou Bubeníkovou v mezinárodním závodě Nissen Cup 2006).

Ve finále výrazně nechybovalo ani družstvo TJ Rožnov pod Radhoštěm A (Kateřina Orlová, Kateřina Solanská, Pavel Štefela, Nikol Zapletalová) a obsadilo celkově 4. místo (89,2 bodu).

Zita FrydrychováNaopak, nedokončená finálová sestava Ivy Bubeníkové (4,2 / 2,0 bodu) odsunula její družstvo SK GT Litoměřice až na celkově 5. místo (67,8 bodu).

V celkovém neoficiálním hodnocení jednotlivců (včetně finále) byla jednoznačně nejlepší závodnicí domácí Zita Frydrychová z TJ Lokomotiva Liberec A (98,3 / 10,8 bodu) před Petrem Dejlem z TJ Petřiny Praha (94,6 / 13,1 bodu) a Libuší Pilzovou z SK GT Litoměřice (93,9 / 10,3 bodu).


Výsledky Mistrovství České republiky družstev 2006
1. TJ Lokomotiva Liberec A102,8 bodu
 (Tomáš Brzek, Zita Frydrychová, Matěj Exner, Jiří Kurtin)
2. TJ Petřiny Praha98,0 bodu
 (Naim Ashab, Petr Dejl, Hana Křečková, Robert Procházka)
3. Sokol Žižkov I. A93,5 bodu
 (Petra Anýžová, Ivana Krámová, Martin Pelc, Martina Řehořová)


úplné výsledky


2. TJ Petřiny Praha, 1. TJ Lokomotiva Liberec A, 3. Sokol Žižkov I. A