Mistrovství České republiky družstev 2005

(tisková zpráva)

Trampolinisté TJ Petřiny Praha již poosmé mistry České republiky

2. Liberec, 1. Petřiny A, 3. Petřiny B“A” družstvo TJ Petřiny Praha bylo nejlepším týmem při Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně, které se v sobotu 8. října 2005 uskutečnilo v Liberci za účasti 14 tří až čtyřčlenných družstev.

Vítězné družstvo (ve složení Petr Dufek – osminásobný absolutní mistr republiky a reprezentant ČR, Petr Dejl, který na konci roku 2003 ukončil svoji reprezentační kariéru, Vladimír Novák a Robert Procházka) prošlo nejlépe už kvalifikací (183,2 bodu). I přes malou chybu ve finále nakonec již poosmé zaslouženě zvítězilo s celkovým ziskem 101,4 bodu.

Zita FrydrychováVelkým úspěchem nastupujících mladých talentovaných závodníků bylo celkové druhé místo ambiciózního družstva “A” pořádajícího oddílu TJ Lokomotiva Liberec, které se svým celkovým výkonem 98,6 bodu zároveň zlepšilo o téměř 3,0 body oproti loňskému hodnocení.

Liberecké družstvo startovalo v čele s juniorskou reprezentantkou ČR Zitou Frydrychovou, která v září letošního roku obsadila skvělé 5. místo na Mezinárodních hrách mládeže v nizozemském Eindhovenu ve věkové kategorii 13-14 let, v konkurenci nejlepších závodnic z 37 zemí 5 kontinentů. Nejlepší liberecké závodnici v průběhu sobotního mistrovství velmi dobře sekundoval mezinárodně zkušený Jiří Kurtin, který k soutěži nastoupil po roční přestávce, a liberecké “A” družstvo se již od povinných sestav drželo na druhém místě průběžného pořadí.

Ve stínu vítězného družstva nenápadně, ale velmi úspěšně prošlo celou soutěží “B” družstvo TJ Petřiny Praha vedené českým reprezentantem Danielem Komarovem, které se už od počátku soutěže usadilo na medailovém 3. místě a díky vyrovnaným výkonům všech svých členů obsadilo celkově bronzovou příčku ziskem 92,5 bodu a zdvojnásobilo tak úspěch svého oddílu.

Petr DufekFinálové ambice i tentokrát naplnilo vloni bronzové družstvo Sokola Žižkov I., které sice prošlo do pětičlenného finále na posledním postupovém místě, v něm ale předvedlo lepší výkon než v kvalifikaci a polepšilo si na celkově 4. místo (91,1 bodu).

Zklamání naopak přinesly velké chyby a nedokončené sestavy družstvu TJ Rožnov pod Radhoštěm, které sice do Liberce přijelo s oprávněnými medailovými ambicemi, ale nakonec skončilo na celkově pátém místě (72,2 bodu).

V celkovém neoficiálním hodnocení jednotlivců (včetně finále) byl jednoznačně nejlepším závodníkem Petr Dufek z TJ Petřiny Praha A (106,2 / 14,2) před libereckými závodníky Jiřím Kurtinem (98,5 / 10,6 bodu) a teprve čtrnáctiletou Zitou Frydrychovou (97,4 / 10,0 bodu).


Výsledky Mistrovství České republiky družstev 2005
1. TJ Petřiny A101,4 bodu
 (Petr Dejl, Petr Dufek, Vladimír Novák, Robert Procházka)
2. TJ Lokomotiva Liberec A98,6 bodu
 (Tomáš Brzek, Zita Frydrychová, Jiří Kurtin, Jan Vyvadil)
3. TJ Petřiny B92,5 bodu
 (Naim Ashab, Daniel Komarov, Hana Křečková, Zuzana Schmidtová)


úplné výsledky