Čtyřutkání Česká republika - Dánsko - Švédsko - Velká Británie
Jablonec nad Nisou, 21. května 2005
(tisková zpráva)

Opět po čtyřech letech se v České republice v sobotu 21. května 2005 od 15.00 do 18.00 hodin v Městské sportovní hale v Jablonci nad Nisou, U Přehrady 4747/20 koná mezinárodní přátelské utkání Česká republika - Dánsko - Švédsko - Velká Británie ve skocích na trampolíně.

Atraktivní podívanou slibuje soutěž šestičlenných smíšených družstev, která je prověrkou širšího kádru reprezentantů jednotlivých zemí na začátku nového olympijského cyklu. I proto se ve všech družstvech vedle zkušenějších závodníků představí i mladí talentovaní trampolinisté, jejichž příprava je směřována především k Letním olympijským hrám 2008 a 2012.

Oporou českého družstva budou především sedminásobný absolutní mistr České republiky Petr Dufek z Prahy a Libuše Pilzová z Litoměřic a Kristýna Závodníková z Brna, které společně v synchronním páru v loňském roce vybojovaly páté místo v závodě Světového poháru ve Švýcarsku.

Favoritem utkání je družstvo Velké Británie, vítěz předchozích tří ročníků, v jehož řadách se představí i finalisté loňského seniorského a juniorského mistrovství Evropy.