Žákovské mistrovství ČR 2004 - výsledky

(tisková zpráva)

Nejlepší čeští žákovští trampolinisté se v sobotu 20. listopadu 2004 v Rožnově pod Radhoštěm utkali o žákovské mistrovské tituly 2004 v soutěžích jednotlivců, synchronních dvojic a smíšených družstev ve skocích na trampolíně.

V soutěži žákyň jednotlivkyň již od povinné sestavy kralovala favoritka soutěže, třináctiletá talentovaná závodnice Zita Frydrychová z TJ Lokomotiva Liberec, která s velkým náskokem vyhrála kvalifikaci (60,4 / 10,0 bodu / B). Nezaváhala ani ve finále (33,6 /10,0 bodu) a s celkovým výkonem 94,0 bodu tak bez obtíží obhájila loňský titul.
Očekávaný těsný souboj o další medailová místa se nakonec nekonal. Před ostatními žákyněmi vynikla i Petra Anýžová (Sokol Žižkov I.), která také splnila podmínky juniorské výkonnosti, a celou soutěží prošla na druhém místě (88,7 / 8,3 bodu / B) - i ona obhájila své loňské umístění.
V poli poražených nakonec skončila Iva Bubeníková z SK GT Litoměřice, třetí závodnice v průběžném pořadí Žákovského poháru 2004, která nedokončila svoji volnou sestavu a klesla tak až na 27. místo (29,2 / 4,3 bodu /B).
Na bronzový stupínek pak v konečném účtování vystoupila k radosti pořádajícího oddílu domácí Anežka Vrágová (TJ Rožnov pod Radhoštěm, 84,9 / 5,9 bodu / C), která v letošním roce zaznamenala výrazný výkonnostní růst.

V soutěži žáků jednotlivců uspěl a zaslouženě zvítězil další reprezentant TJ Lokomotiva Liberec Tomáš Brzek (82,2 / 8,0 bodu / B), který své soupeře nejen výrazně převýšil v obtížnosti sestav, ale navíc jako jediný mezi žáky splnil podmínky juniorské výkonnosti.
Na druhém místě skončil domácí závodník Petr Mézl z TJ Rožnov pod Radhoštěm (76,4 / 3,8 bodu / D), který výrazně zabodoval v povinné sestavě (24,0 bodu / D) a již na začátku soutěže tak získal jednobodový náskok před svými soupeři.
V těsném souboji o třetí místo byl nakonec úspěšnější liberecký Lukáš Arient (75,2 / 3,9 bodu / D), který díky lepší finálové sestavě o pouhou desetinu přeskákal Davida Kursu ze Sokola Dvůr Králové nad Labem (75,1 / 3,6 bodu / D).
Na stupně vítězů se naopak nedostali Jan Zalužanský a Martin Pelc (oba Sokol Žižkov I.), kteří jsou v průběžném pořadí Žákovského poháru 2004 na 2. a 3. místě. V Rožnově chybovali ve finálové sestavě a skončili až na 5. a 6. místě (73,4 / 6,0 bodu / C a 72,4 / 4,0 bodu / C).

V soutěžích synchronních dvojic své soupeře výrazně převýšily a mistrovské tituly získaly páry Petra Anýžová / Zita Frydrychová (Sokol Žižkov I. / TJ Lokomotiva Liberec, 121,9 / 8,3 bodu / B) a Petr Mézl / Adam Sült (TJ Rožnov pod Radhoštěm, 106,2 / 2,5 bodu / D).

Úspěšné vystoupení na Žákovském mistrovství České republiky 2004 završili závodníci TJ Lokomotiva Liberec vítězstvím A družstva ve složení Lukáš Arient, Tomáš Brzek, Matěj Exner a Zita Frydrychová v soutěži smíšených družstev (88,5 bodu).
Vyrovnané výkony předvedlo i A družstvo Sokola Žižkov I. ve složení Petra Anýžová, Lucie Lenkrová, Martin Pelc a Martina Řehořová, které v průběhu celé soutěže drželo krok s vítězným družstvem a celkově skončilo druhé (86,8 bodu) a tradičně silnou pozici pořádajícího oddílu TJ Rožnov pod Radhoštěm v žákovských kategoriích potvrdilo třetím místem jeho výhradně dívčí A družstvo výkonem 81,8 bodu (Kateřina Orlová, Veronika Tomanová, Anežka Vrágová, Nikola Zapletalová).


úplné výsledky


Neoficiální hodnocení podle počtu medailových hodnocení :
 zlatostříbrobronzcelkem
- TJ Lokomotiva Liberec4116
- TJ Rožnov pod Radhoštěm1135
-Sokol Žižkov I.1214
- SK GT Litoměřice-1-1