Mistrovství České republiky družstev 2004

(tisková zpráva)

Trampolinisté TJ Petřiny Praha již posedmé mistry České republiky

“B” družstvo TJ Petřiny Praha bylo nejlepším týmem při Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně, které se v sobotu 25. září 2004 uskutečnilo v Liberci za účasti 11 tří až čtyřčlenných družstev.

Vítězné družstvo (ve složení Petr Dufek a Daniel Komarov - seniorský a juniorský mistr České republiky a oba reprezentanti ČR, Petr Dejl, který na konci loňského roku ukončil svoji reprezentační kariéru, a Robert Procházka) prošlo nejlépe už kvalifikací (182,4 bodu) a když jeho členové nechybovali ani ve finále, zaslouženě zvítězili s celkovým ziskem 107,1 bodu. S výraznou převahou tak porazili i “A” družstvo nastupující mladé generace svého oddílu, které s velkou ztrátou za svými zkušenějšími kolegy skončilo výkonem 84,5 bodu celkově čtvrté.

Velkým úspěchem mladých talentovaných závodníků bylo naopak celkové druhé místo družstva “A” pořádajícího oddílu TJ Lokomotiva Liberec, které se svým celkovým výkonem 95,3 bodu zároveň zlepšilo o více než pět bodů oproti loňskému hodnocení. Liberecké družstvo startovalo v čele s juniorskou mistryní a reprezentantkou ČR Zitou Frydrychovou, které velmi dobře sekundovali všichni ostatní členové družstva, a v průběhu celé soutěže se již od povinných sestav drželo na medailových místech průběžného pořadí.

Po tříleté přestávce na stupně vítězů vystoupilo i družstvo Sokola Žižkov I., které sice po chybách v kvalifikaci jen velmi těsně prošlo do pětičlenného finále, v něm ale už ale trojice závodnic Petra Anýžová, Ivana Krámová a Martina Řehořová nezaváhala a vybojovala celkově třetí místo (87,9 bodu).

Zklamání naopak přinesly velké chyby a nedokončené sestavy v kvalifikaci družstvu TJ Rožnov pod Radhoštěm, které sice do Liberce přijelo s oprávněnými medailovými ambicemi, ale nakonec skončilo hluboko v poli poražených na jedenáctém místě. Čest rožnovských závodníků přitom zachraňovala juniorská reprezentantka Jana Vaculínová, která jako jediná z nich prošla soutěží bez zaváhání a v neoficiálním hodnocení jednotlivců po kvalifikaci skončila na výborném čtvrtém místě (58,8 / 9,3).

V celkovém neoficiálním hodnocení jednotlivců (včetně finále) byl jednoznačně nejlepším závodníkem sedminásobný absolutní mistr republiky Petr Dufek z TJ Petřiny Praha B (105,4 / 15,0) před svým kolegou z družstva Petrem Dejlem (95,3 / 11,8 bodu). Na třetím místě skončila talentovaná, teprve třináctiletá Zita Frydrychová z pořádajícího oddílu TJ Lokomotiva Liberec (93,4 / 10,0 bodu), která se v poslední době pravidelně úspěšně prosazuje mezi staršími závodníky i závodnicemi.


Výsledky Mistrovství České republiky družstev 2004
1. TJ Petřiny B107,1 bodu
 (Petr Dejl, Petr Dufek, Daniel Komarov, Robert Procházka)
2. TJ Lokomotiva Liberec A95,3 bodu
 (Tomáš Brzek, Michal Burian, Zita Frydrychová, Eva Mertlíková)
3. Sokol Žižkov I.87,9 bodu
 (Petra Anýžová, Ivana Krámová, Karolína Muchová, Martina Řehořová)


úplné výsledky