32. Mezinárodní závod Přátelství - MIVA Friendship Cup
Kladno, 4. září 2004

Jen krátce po Olympijských hrách v Aténách měli i diváci v České republice možnost vidět atraktivní skoky na trampolíně při 32. Mezinárodním závodě Přátelství - MIVA Friendship Cupu v sobotu 4. září 2004 v Kladně.

V Kladně své umění předvedli seniorští a juniorští závodníci reprezentačních družstev a klubů z 6 zemí (Dánska, Německa, Polska, Rakouska, Skotska a České republiky), před kladenským publikem se exkluzivně představil i bronzový medailista z Atén Henrik Stehlik z Německa, který své umění předvedl v soutěži synchronních dvojic.

V soutěži žen jednotlivkyň kralovala další účastnice OH Atény slovenská reprezentantka Katarína Prokešová, která v kladenském závodě startovala pod hlavičkou klubu TJG Salzgitter (Německo), kde se dlouhodobě připravuje. Desátá nejlepší trampolinistka z Atén své soupeřky přeskákala jak v čistotě provedení, tak i v obtížnosti sestav a s velkým náskokem zvítězila (101,1 / 12,0 bodu).

Druhá skončila česká reprezentantka Libuše Pilzová (93,0 / 11,2 bodu) a třetí další závodnice ze Salzgitteru Viola Gaida (89,1 / 9,1 bodu).

V soutěži mužů jednotlivců před domácím publikem zazářil český reprezentant Petr Dufek, který se vedení v soutěži ujal již v kvalifikaci, a po obtížné a dobře zvládnuté finálové sestavě vybojoval celkové prvenství (103,5 / 15,0 bodu).

Na druhém a třetím místě skončili polští závodníci Wojciech Struzik (Polsko, 90,9 / 12,9 bodu) a Lukasz Rusinek (Poznaň, Polsko, 89,4 / 11,8 bodu).

Mezi seniorskými synchronními páry pak byli mezi muži nejlepší Alexej Kessler / Henrik Stehlik (Frankfurt / Salzgitter, Německo, 123,3 / 7,0 bodu) a mezi ženami Viola Gaida / Katarína Prokešová (Salzgitter, Německo, 121,7 / 7,3 bodu). Až za nimi skončily české reprezentantky Libuše Pilzová / Kristýna Závodníková (90,5 / 9,2 bodu), které po záměně hodně ztratily v povinné sestavě a k lepšímu umístění jim již nestačila ani nejlepší volná, ani nejlepší finálová sestava.

V silně obsazené juniorské kategorii olympijských nadějí se prosadili i závodníci České republiky. Teprve třináctiletá Zita Frydrychová vybojovala šesté místo (89,9 / 10,0 bodu), o stupínek lépe na pátém místě skončil Daniel Komarov (89,8 / 10,4 bodu) a synchroní dvojice Petra Anýžová / Zita Frydrychová vystoupala až na stupně vítězů (třetí místo, 118,1 / 8,5 bodu).

V závěrečné exhibici se ještě jednou představili Henrik Stehlik (Německo), třetí nejlepší muž, a Katarína Prokešová (Slovensko), desátá nejlepší žena v soutěžích Letních olympijských her v Aténách.