Seniorské a juniorské mistrovství Česko republiky 2004

(tisková zpráva)

Společné Mistrovství České republiky ve sportovní gymnastice a skocích na trampolíně se uskutečnilo ve dnech 19.-20.6.2004 v Ostravě-Přívoze, letošní soutěže ve skocích na trampolíně proběhly bez překvapení a nečekaných změn.

V soutěži žen jednotlivkyň se s rolí největší favoritky bez problémů vypořádala Lenka Honzáková z SK GT Litoměřice, která svým soupeřkám utekla o více než jeden bod už v povinných sestavách výkonem 28,1 bodu. Předvedla i nejlepší volnou a finálovou sestavu (jako jediná česká závodnice předvádí i trojné salto) a s celkovým ziskem 98,0 / 11,1 bodu s náskokem 2,1 bodu zvítězila a po dvouleté přestávce zaslouženě získala svůj sedmý titul absolutní mistryně České republiky.

S vítězkou ve volných sestavách udržela krok její oddílová kolegyně Libuše Pilzová, která předvedla obtížnost 10,9 bodu a s celkovým výkonem 95,9 bodu vybojovala stříbrnou medaili s náskokem téměř čtyř bodů před Janou Vaculínovou z TJ Rožnov pod Radhoštěm (92,2 / 9,7 bodu).

Mezi muži jednotlivci již od roku 1998 mistrovský titul pravidelně získává Petr Dufek z TJ Petřiny Praha, který byl jednoznačně nejlepší ve všech svých sestavách a celkovým součtem 104,7 / 14,2 bodu získal také již sedmý mistrovský titul.

V souboji dalšího závodníka z TJ Petřiny Petra Dejla a Jiřího Kurtina ze Sokola Brno-Komárov o druhé místo byl nakonec díky stabilnějšímu výkonu úspěšnější brněnský závodník (101,5 / 13,7 bodu), Petr Dejl po chybě ve finálové sestavě hodně ztratil a klesl až na konečné čtvrté místo (63,1 / 11,8 bodu). Cestu k celkově třetímu místu tak nečekaně otevřel dalšímu pražskému závodníkovi, Danielu Komarovovi, který mezi seniory získal 90,6 / 10,4 bodu.

Ještě jednoznačněji pak proběhly soutěže synchronních dvojic žen i mužů, kde zvítězily favorizované dvojice Lenka Honzáková / Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice (122,1 / 8,9 bodu) a Petr Dufek / Jiří Kurtin (Petřiny / Brno) s celkovým výsledkem 117,7 / 12,7 bodu.

V juniorském mistrovství své soupeře přeskákali Zita Frydrychová z TJ Lokomotiva Liberec (92,5 /10,0 bodu, v novém osobním rekordu obtížnosti volné sestavy) a Daniel Komarov z TJ Petřiny Praha (91,9 / 10,2 bodu). Svým výkonem a také novým osobním rekordem v obtížnosti volné sestavy zaujala dále i Petra Anýžová ze Sokola Žižkov I., která mezi juniorkami obsadila třetí místo (88,1 / 10,0 bodu), zklamání z “až” druhého místa přineslo juniorské mistrovství naopak Janě Vaculínové z TJ Rožnov pod Radhoštěm (91,8 / 9,7 bodu), která obhajovala loňské prvenství.

Nezdary pak postihly prakticky všechny páry v soutěži synchronních dvojic juniorek, nejméně při nich ztratily Zita Frydrychová / Eva Mertlíková z TJ Lokomotiva Liberec a s celkovou známkou 112,4 / 7,1 bodu získaly juniorský synchronní titul.


výsledky juniorůvýsledky seniorů