1. závod Českého a Žákovského poháru 2004

(tisková zpráva)

Prvním závodem Českého poháru oficiálně zahájí čeští trampolinisté letošní domácí sezónu v sobotu 3. dubna 2004 v tělocvičně Sokola Liboc (Ruzyňská 156, Praha 6). Kvalifikace začíná od 13.00 hodin a finále jednotlivých kategorií od 17.00 hodin.

Po několikaměsíční závodní přestávce se v Praze setká většina nejlepších českých závodníků všech věkových kategorií v čele s nejlepším českým trampolinistou, šestinásobným absolutním mistrem republiky Petrem Dufkem z pořádajícího oddílu TJ Petřiny Praha.

Petr Dufek je největším favoritem také v divácky velmi atraktivní soutěži synchronních dvojic mužů společně se svým synchronním partnerem Jiřím Kurtinem ze Sokola Brno-Komárov.

Při neúčasti dlouholeté reprezentantky Lenky Honzákové z SK GT Litoměřice, která se v současné době připravuje v USA, svedou vyrovnaný souboj o vítězství v kategoriích žen nestárnoucí Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I. a představitelky mladší, nastupující generace Libuše Pilzová (SK GT Litoměřice), Zuzana Havelková (TJ Rožnov pod Radhoštěm) a Kristýna Závodníková (Sokol Brno-Komárov).

Otevřená situace je také kategorii synchronních dvojic žen, kde je při absenci úřadujících mistryň republiky Simony Kadlecové / Jany Vaculínové z TJ Rožnov pod Radhoštěm (startují na mezinárodním závodě olympijských nadějí v Polsku) je největším favoritem staronová dvojice Libuše Pilzová / Kristýna Závodníková.

Další významné závody ve skocích na trampolíně v prvním pololetí 2004 :

  • Český závod věkových skupin 2004 - Olomouc - 8.5.2004
  • 2. závod Českého a Žákovského poháru 2004 - Liberec - 15.5.2004
  • Seniorské a juniorské mistrovství České republiky 2004 - Ostrava-Poruba - 19.-20.6.2004