4. závod Českého a Žákovského poháru 2003

(tisková zpráva)

Petra Juříčková z TJ Rožnov pod Radhoštěm (96,1 / 10,5 bodu) a Petr Dufek z TJ Petřiny Praha (100,1 / 14,2 bodu) suverénně zvítězili ve čtvrtém závodě pětidílné série Českého a Žákovského poháru ve skocích na trampolíně, který proběhl v sobotu 11. listopadu 2003 ve Dvoře Králové nad Labem. Oba své soupeře přeskákali již v kvalifikaci a o vítězství je nepřipravily ani zaváhání ve finále.

V soutěži žen jednotlivkyň se na druhém místě umístila Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice (95,4 bodu), která předvedla nejobtížnější volné sestavy (11,2 bodu), a třetí místo vybojovala věkem ještě juniorka Jana Vaculínová z TJ Rožnov pod Radhoštěm (90,5 / 9,1 bodu).

V průběžném pořadí Českého poháru vede Libuše Pilzová (86 bodů), Petra Juříčková, která letos startovala pouze ve dvou závodech, je s 60 body zatím na pátém místě.

V soutěži mužů jednotlivců získal druhé místo vyrovnaným výkonem Jiří Kurtin ze Sokola Brno-Komárov (93,7 / 12,5 bodu) a bronz opět junior Daniel Komarov z TJ Petřiny Praha (87,4 / 9,6 bodu), kterého o šance na lepší umístění připravily chyby ve finálové sestavě.

Petr Dufek svým vítězstvím potvrdil i své vedení v průběžném pořadí Českého poháru (90 bodů), letos zatím vyhrál všechny čtyři závody.

V soutěži synchronních dvojic žen se v těsném souboji utkaly úřadující mistryně republiky Simona Kadlecová / Jana Vaculínová z TJ Rožnov pod Radhoštěm a nově utvořená dvojice Libuše Pilzová / Kristýna Závodníková (SK GT Litoměřice / Sokol Brno-Komárov). Kombinovaná, litoměřicko-brněnská dvojice s náskokem pouhé jedné desetiny vyhrála kvalifikaci - 77,9 bodu (po povinných sestavách byly naopak o jednu desetinu lepší jejich soupeřky - 34,9 bodu), ale ve finále už nestačila na výkon rožnovských závodnic s velmi dobrou synchronností a vyrovnaným osobním rekordem (43,6 bodu, celkem 121,4 / 7,9 bodu).

Rožnovské závodnice si zároveň upevnily i svoji vedoucí pozici v průběžném pořadí Českého poháru (88 bodů).

V Žákovském poháru kralovala teprve jedenáctiletá Zita Frydrychová z TJ Lokomotiva Liberec (86,8 bodu), která překvapila novým osobním rekordem v obtížnosti 9,1 bodu, se kterým se neztratila ani mezi nejlepšími ženami. Mezi žáky byl v průběhu celého závodu nejlepší a zaslouženě a s velkým náskokem zvítězil Pavel Štefela z TJ Rožnov pod Radhoštěm (79,5 / 5,4 bodu).

Zita Frydrychová i Pavel Štefela také shodně s třemi dosavadními vítězstvími vedou v průběžném pořadí Žákovského poháru (oba 90 bodů).

Finálové kolo Českého a Žákovského poháru proběhne v sobotu 6. prosince 2003 v Rožnově pod Radhoštěm


úplné výsledkyprůběžné pořadí v pohárech