Mistrovství České republiky družstev 2003

(tisková zpráva)

Trampolinisté TJ Petřiny Praha již pošesté mistry České republiky.

Již pošesté (1995, 1998, 1999, 2000, 2002, 2003) vybojovalo A družstvo TJ Petřiny Praha titul na Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně, které se v sobotu 27. září 2003 uskutečnilo v Liberci za účasti 14 tří až čtyřčlenných družstev.

Družstvo ve složení Petr Dejl, Petr Dufek (seniorští reprezentanti ČR), Daniel Komarov (juniorský reprezentant ČR) a Robert Procházka nastoupilo do soutěže jako největší favorit a také se hned od začátku ujalo vedení v soutěži. I přes nedokončenou volnou sestavu Petra Dejla těsně vyhrálo kvalifikaci a když jeho členové ve finále už nezaváhali, zaslouženě zvítězili s celkovým ziskem 107,4 bodu.

Stříbrné medaile získalo A družstvo TJ Rožnov Pod Radhoštěm v čele s olympioničkou a seniorskou reprezentantkou ČR Petrou Juříčkovou (Vachníkovou) a dále složené z juniorských reprezentantek ČR Zuzany Havelkové, Nadi Palacké a Jany Vaculínové, které v průběhu kvalifikace se ztrátou pouhého jednoho bodu udrželo krok s vítězným družstvem. I přes ještě lepší výkon ve finále ale rožnovské závodnice pražskému družstvu složenému výhradně z mužů a juniorů nestačily a zaslouženě vybojovaly celkově druhé místo (102,3 bodu).

Mezi favority patřilo i družstvo SK GT Litoměřice A, které v celkovém hodnocení získalo třetí místo (99,6 bodu). Jeho oporami byly české seniorské reprezentantky Lenka Honzáková a Libuše Pilzová, které doplnily mladé talentované závodnice Iva Bubeníková a Petra Koňaříková.

Velkým úspěchem pořádající TJ Lokomotiva Liberec bylo nečekané čtvrté místo družstva A (89,8 bodu), složeného výhradně z mladých talentovaných závodníků Tomáše Brzka, Michala Buriana, Zity Frydrychové a Evy Mertlíkové. Ti svými výkony odsunuli na páté místo (88,9 bodu) družstvo Sokola Olomouc v čele se zkušeným mnohonásobným reprezentantem České republiky Petrem Dostálem a dále tvořené Veronikou Filipovou, Zuzanou Kadlecovou a Hanou Sapákovou.

V neoficiálním hodnocení jednotlivců byl jednoznačně nejlepším závodníkem Petr Dufek z TJ Petřiny Praha A (105,5 / 14,4) a výborné výkony podaly i Petra Juříčková (100,3 / 11,6 bodu - TJ Rožnov pod Radhoštěm) a Lenka Honzáková (99,9 / 12,1 bodu - SK GT Litoměřice), které skončily na druhém a třetím místě a mezi nimiž v průběhu celého závodu rozhodovaly pouhé desetiny bodu.

Závod byl posledním vrcholným domácím závodem českých trampolinistů před říjnovým Mistrovstvím světa v německém Hannoveru (17.-19.10.2003), které je kvalifikačním závodem pro Letní olympijské hry v Aténách.


Výsledky Mistrovství České republiky družstev 2003
1. TJ Petřiny A107,4 bodu
 (Petr Dejl, Petr Dufek, Daniel Komarov, Robert Procházka)
2. TJ Rožnov pod Radhoštěm A102,3 bodu
 (Zuzana Havelková, Petra Juříčková, Naďa Palacká, Jana Vaculínová)
3. SK GT Litoměřice A99,6 bodu
 (Iva Bubeníková, Lenka Honzáková, Petra Koňaříková, Libuše Pilzová)
4. TJ Lokomotiva Liberec A89,8 bodu
 (Tomáš Brzek, Michal Burian, Zita Frydrychová, Eva Mertlíková)
5. Sokol Olomouc88,8 bodu
 (Petr Dostál, Veronika Filipová, Zuzana Kadlecová, Hana Sapáková)


úplné výsledky