Mistrovství České republiky družstev 2003

(tisková zpráva)

Čtrnáct tří až čtyřčlenných družstev nastoupí v sobotu 27. září 2003 v kulturním domě Ještěd v Liberci k letošnímu Mistrovství České republiky družstev ve skocích na trampolíně. Kvalifikace začíná od 14.00 hodin a finále, do kterého postoupí pět nejlepších družstev, od 18.00 hodin.

Závod je posledním vrcholným domácím závodem českých trampolinistů před říjnovým Mistrovstvím světa v německém Hannoveru (17.-19.10.2003), které je kvalifikačním závodem pro Letní olympijské hry v Aténách.

Ve startovním poli Mistrovství České republiky 2003 se představí všichni nejlepší čeští závodníci v čele s účastnicí Letních olympijských her v Sydney Petrou Juříčkovou (Vachníkovou), která na začátku září vybojovala v závodě Světového poháru v Praze šesté místo v jednotlivkyních a se svojí reprezentační kolegyní Lenkou Honzákovou i bronzovou příčku v soutěži synchronních dvojic.

Chybět nebude ani šestinásobný absolutní mistr republiky Petr Dufek, který v Praze obsadil také šesté místo mezi jednotlivci a s Jiřím Kurtinem na konci srpna další šesté místo v závodě Světového poháru v belgickém Oostende.

Favoritem letošního Mistrovství republiky je družstvo TJ Petřiny Praha, obhájce loňského prvenství a dosud pětinásobný mistr (1995, 1998, 1999, 2000 a 2002), jehož oporami budou reprezentanti Petr Dufek a Petr Dejl. Cestu k dalšímu titulu jim ale mohou překazit především družstva SK GT Litoměřice s reprezentantkami Lenkou Honzákovou a Libuší Pilzovou a TJ Rožnov pod Radhoštěm s Petrou Juříčkovou a juniorskými reprezentantkami Janou Vaculínovou, Naďou Palackou a Zuzanou Havelkovou.