SOUTĚŽE VE SKOCÍCH NA TRAMPOLÍNĚ


(tisková zpráva)

Napínavé boje o české mistrovské tituly slibují soutěže ve skocích na trampolíně prvního společného Mistrovství České republiky LONGINES ve sportovní gymnastice a skocích na trampolíně.

Nejprve se o letošní prvenství utkají závodnice a závodníci juniorské věkové kategorie.
Soutěže juniorek jednotlivkyň i juniorek synchronních dvojic by měly proběhnout jednoznačně pod taktovkou závodnic z TJ Rožnov pod Radhoštěm mezi nimiž jsou největšími favoritkami Jana Vaculínová a Zuzana Havelková a páry Zuzana Havelková / Naďa Palacká a obhájkyně loňského juniorského titulu Simona Kadlecová / Jana Vaculínová.
O titul nejlepšího českého juniorského trampolinisty se v posledních letech pravidelně střídají Daniel Komarov z TJ Petřiny Praha a loni úspěšnější Pavel Knirsch z TJ Lokomotiva Liberec, kteří mají největší ambice i v letošním roce.

Po juniorech se v Ostravě představí i nejlepší seniorští trampolinisté.
V soutěži žen jednotlivkyň se s napětím očekává vzájemné měření sil dvou historicky nejúspěšnějších českých trampolinistek Lenky Honzákové z SK GT Litoměřice a Petry Juříčkové-Vachníkové z TJ Rožnov pod Radhoštěm, které se ve stejném závodě sešly naposledy prakticky při loňském mistrovství republiky, ve kterém zvítězila rožnovská závodnice. Podle dlouhodobých statistik je v počtu získaných titulů absolutní mistryně republiky ale úspěšnější Lenka Honzáková, která dosud získala šest titulů (1995, 1996, 1998, 1999, 2000 a 2001), olympionička Petra Juříčková zvítězila zatím čtyřikrát (1993, 1994, 1997, 2002).
Mezi muži již dlouhodobě kraluje Petr Dufek z TJ Petřiny Praha, pětinásobný absolutní mistr republiky bez přerušení od roku 1998, který zřejmě i letos zůstane neporažen.

V atraktivních soutěžích synchronních dvojic jsou mezi ženami největšími favoritkami Lenka Honzáková s Petrou Juříčkovou, které spolu do nejvyšší domácí soutěže nastoupí po dvouleté přestávce a budou přitom bojovat i o kvalifikaci na letošní mistrovství světa. V soutěži synchronních dvojic mužů jsou papírovými favority petřinští závodníci Petr Dejl / Petr Dufek, kteří před dvěmi týdny přivezli desáté místo ze závodu Světového poháru v Paříži. V domácích soutěžích je ale stále častěji porážejí Jiří Kurtin s Vladimírem Novákem (Sokol Brno-Komárov / TJ Petřiny Praha), kteří v poslední době zaznamenali zajímavý výkonnostní růst.

Program soutěží ve skocích na trampolíně :

sobota 29.06.2003 :11.00 - 13.00soutěže juniorů (jednotlivci, synchronní dvojice)
 16.00 - 18.00kvalifikace soutěží seniorů (jednotlivci, synchronní dvojice)
neděle 30.06.2003 :10.00 - 13.00finále soutěží ve sportovní gymnastice a skocích na trampolíně