3. závod Českého a Žákovského poháru 2003

(tisková zpráva)

Třetím závodem bude v sobotu 7. června 2003 v tělocvičně Sokola Žižkov I. (Koněvova 19, Praha 3 - Žižkov) pokračovat pětidílná série závodů Českého a Žákovského poháru ve skocích na trampolíně. Kvalifikace začíná od 12.00 hodin a finále jednotlivých kategorií od 17.30 hodin.

V soutěži žen jednotlivkyň se ve startovním poli ze studijních důvodů neobjeví šestinásobná vítězka Českého poháru Petra Juříčková z TJ Rožnov pod Radhoštěm a o vítězství se tak zřejmě utkají představitelky nastupující generace Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice a loni nejlepší česká juniorka Kristýna Závodníková ze Sokola Brno-Komárov.

Otevřená situace je také v atraktivní soutěži synchronních dvojic žen a tak lze očekávat úporný boj o vítězství až do poslední chvíle mezi juniorskými mistryněmi 2002 Simonou Kadlecovou s Janou Vaculínovou (obě TJ Rožnov pod Radhoštěm) a dvojicí Lenka Honzáková / Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice, která v loňském roce vybojovala páté místo na mistrovství Evropy.

Mezi muži budou tradičně mezi nejlepší patřit závodníci z TJ Petřiny Praha v čele s Petrem Dufkem, také šestinásobným vítězem Českého poháru, a Petrem Dejlem, kteří jsou v čele průběžného pořadí. Oba závodníci jsou společně také favority soutěže synchronních dvojic mužů, ve které předvádějí velmi náročné sestavy včetně trojných salt.

Další domácí významné závody ve skocích na trampolíně v prvním pololetí 2003 :

  • Mistrovství České republiky Longines ve sportovní gymnastice a skocích na trampolíně - Ostrava-Poruba - 27.-28.6.2003