2. závod Českého a Žákovského poháru 2003

(tisková zpráva)

Druhým závodem bude v sobotu 26. dubna 2003 v hale TJ Lokomotiva Liberec (Jablonecká 21) pokračovat pětidílná série závodů Českého a Žákovského poháru ve skocích na trampolíně. Kvalifikace začíná od 13.00 hodin a finále jednotlivých kategorií od 17.30 hodin.

V soutěži žen jednotlivkyň se ve startovním poli z důvodu nemoci neobjeví vítězka prvního závodu Petra Juříčková z TJ Rožnov pod Radhoštěm a o vítězství se tak zřejmě v dramatickém souboji utkají zkušená reprezentantka Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I., pátá z loňského mistrovství Evropy Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice a loni nejlepší česká juniorka Kristýna Závodníková ze Sokola Brno-Komárov.

Otevřená situace je také v atraktivní soutěži synchronních dvojic žen a tak lze očekávat úporný boj o vítězství až do poslední chvíle mezi dvojicemi mladé, dravě nastupující generace v čele s loňskými nečekanými seniorskými mistryněmi republiky Zuzanou Musialkovou s Kristýnou Závodníkovou (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov) a juniorskými mistryněmi 2002 Simonou Kadlecovou s Janou Vaculínovou (obě TJ Rožnov pod Radhoštěm).

Trojná salta ve svých volných sestavách předvádějí nejlepší závodníci v soutěži mužů jednotlivců, kde je jednoznačným favoritem vítěz prvního závodu Petr Dufek z TJ Petřiny Praha, se kterým dokáže udržet krok jen jeho oddílový a reprezentační kolega Petr Dejl. Tomu ale mohou cestu k dalším pohárovým bodům zkomplikovat Vladimír Novák také z TJ Petřiny Praha a Jiří Kurtin ze Sokola Brno-Komárov.

Petr Dufek s Petrem Dejlem jsou i přes neúspěch v prvním závodě také favority v soutěži synchronních dvojic mužů, větší jistotu ve svých sestavách ale v poslední době prokazují Jiří Kurtin s Vladimírem Novákem, vítězové letošního úvodního závodu.

Ke zvýšení dramatičnosti sobotních soutěží českých trampolinistů přispěje i účast polských juniorských a žákovských závodnic a závodníků jak v soutěžích jednotlivců, tak i v soutěžích synchronních dvojic.

Další domácí významné závody ve skocích na trampolíně v prvním pololetí 2003 :

  • 3. závod Českého a Žákovského poháru 2003 - Olomouc - 7.6.2003
  • Seniorské a juniorské mistrovství České republiky 2003 - Ostrava-Poruba - 27.-28.6.2003