4. závod Českého a Žákovského poháru 2002

(tisková zpráva)

V pořadí již čtvrtý, předposlední závod Českého a Žákovského poháru 2002 ve skocích na trampolíně zahájí v sobotu 5. října 2002 v tělocvičně Sokola Žižkov I. (Praha 3, Koněvova 19) podzimní domácí soutěže českých trampolinistů.

Z kvalifikačního kola (12.00-17.00 hodin) postoupí vždy 8 nejlepších jednotlivců a synchronních párů žen a mužů a jednotlivců žákyň a žáků do finále (17.30-19.00 hodin).

S velkým náskokem před svými soupeřkami nastoupí v kategorii žen jednotlivkyň vedoucí závodnice průběžného pořadí Petra Juříčková (Vachníková) z TJ Rožnov pod Radhoštěm, která zatím úspěšně směřuje k šestému celkovému vítězství. O další medailové pozice v sobotním závodě se utkají mladé závodnice, loňská a letošní juniorské mistryně republiky Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice a Kristýna Závodníková ze Sokola Brno-Komárov a zkušená reprezentantka Jitka Holíčková z pořádajícího Sokola Žižkov I. Vypálit rybník jim přitom ale tak, jako při červnovém mistrovství republiky, může tehdy stříbrná Lenka Honzáková z SK GT Litoměřice, která v letošním ročníku Českého poháru ještě nestartovala.

Vítězství na červnovém mistrovství republiky vyneslo mezi největší favoritky sobotní soutěže synchronních dvojic žen věkem ještě juniorský pár Zuzana Musialková / Kristýna Závodníková (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov), i když v průběžném pořadí Českého poháru po třech závodech těsně vedou Petra Juříčková s Libuší Pilzovou.

Ještě více, než Petra Vachníková v kategoriích žen, je největším favoritem mužských soutěží také vítěz již pěti ročních sérií Českého poháru Petr Dufek z TJ Petřiny Praha. Ten své soupeře výrazně převyšuje nejen stabilitou, ale i vysokou obtížností sestav (15,0 bodu). Největším soupeřem Petra Dufka bude jeho oddílový i reprezentační kolega Petr Dejl, se kterým Petr Dufek dohromady tvoří i synchronní pár, který v mužských kategoriích zatím u nás nemá vážnou konkurenci.

Náročné akrobatické výkony plné dvojných salt a prvků kombinovaných s vruty pražskému publiku předvedou i nejmladší čeští trampolinisté, kteří mezi sebou soupeří o Žákovský pohár. Ve šlépějích své slavnější oddílové kolegyně Petry Juříčkové jde Jana Vaculínová z TJ Rožnov pod Radhoštěm, která s velkým náskokem vede v průběžném pořadí a je tedy i největší favoritkou sobotního žákovského závodu. Mezi žáky je favoritem Daniel Komarov z TJ Petřiny Praha, který již v loňském roce dokázal získat mistrovský titul i mezi seniory.

Sobotní závod je zároveň předposledním kontrolním závodem pro listopadové seniorské a juniorské Mistrovství Evropy, které proběhne 11.-16.11.2002 v Petrohradě v Rusku.


Průběžné pořadí Českého poháru 2002 po 3. závodě
Ženy jednotlivkyně :
1. Petra Juříčková (TJ Rožnov pod Radhoštěm)80 bodů
2. Libuše Pilzová (SK GT Litoměřice)74 bodů
3. Naďa Palacká (TJ Rožnov pod Radhoštěm)53 bodů
Muži jednotlivci :
1. Petr Dufek (TJ Petřiny Praha)76 bodů
2. Petr Dejl (TJ Petřiny Praha)66 bodů
3. Petr Dostál (Sokol Olomouc)64 bodů
Ženy synchronní dvojice :
1. Petra Juříčková / Libuše Pilzová (TJ Rožnov pod Radhoštěm / SK GT Litoměřice)58 bodů
2. Jarmila Cetkovská / Zuzana Routová (TJ Lokomotiva Liberec)57 bodů
3. Zuzana Musialková / Kristýna Závodníková (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov)56 bodů
Muži synchronní dvojice :
1. Petr Dejl / Petr Dufek (TJ Petřiny Praha)75 bodů
2. Jan Adamec / Pavel Štefela (TJ Rožnov pod Radhoštěm)72 bodů
3. Michal Bouchner / Daniel Komarov (TJ Petřiny Praha)60 bodů
 
Průběžné pořadí Žákovského poháru 2002 po 3. závodě :
Žákyně jednotlivkyně :
1. Jana Vaculínová (TJ Rožnov pod Radhoštěm)80 bodů
2. Zita Frydrychová (TJ Lokomotiva Liberec)52 bodů
3. Nikola Mičolová (TJ Rožnov pod Radhoštěm)50 bodů
Žáci jednotlivci :
1. Daniel Komarov (TJ Petřiny Praha)86 bodů
2. Milan Zalužanský (Sokol Žižkov I.)72 bodů
3. Pavel Štefela (TJ Rožnov pod Radhoštěm)62 bodů
 
 
----->  úplné průběžné pořadí po 3. závodě : info  <-----