30. ročník Mezinárodního závodu Přátelství - závod olympijských nadějí

(tisková zpráva)

Jubilejní třicátý ročník tradičního Mezinárodního závodu Přátelství ve skocích na trampolíně, který je letos závodem olympijských nadějí, se uskuteční v sobotu 14. září 2002 v Praze ve sportovní hale Slavia ve Vršovicích.

V juniorských soutěžích se pražskému publiku představí talentované naděje českého trampolínového sportu pro Olympijské hry 2008 v Pekingu v čele s úřadující juniorskou mistryní republiky Kristýnou Závodníkovou ze Sokola Brno-Komárov a žákovskou mistryní republiky Naďou Palackou z TJ Rožnov pod Radhoštěm, které se již svými výkony dokázaly prosadit i mezi seniorkami.

V seniorských soutěžích budou oporami českého družstva především účastnice OH 2000 v Sydney Petra Juříčková (Vachníková) z TJ Rožnov pod Radhoštěm a pětinásobný absolutní mistr republiky Petr Dufek z TJ Petřiny Praha, kteří jsou také nejvážnějšími českými kandidáty kvalifikace na Olympijské hry 2004 v Aténách.

S nejlepšími českými juniorskými i seniorskými trampolinisty přijedou soupeřit olympijské naděje i zkušení závodníci z Bavorska, Dolního Saska, Gruzie, Irska, Izraele, Rakouska a Slovenska, mezi kterými si největší pozornost zaslouží držitelka světového rekordu v obtížnosti a také účastnice Olympijských her 2000 v Sydney Rusudan Khoperia z Gruzie.

Rakousko / AustriaBavorsko / Bavaria (Germany)Gruzie / GeorgiaIrsko / IrelandIzrael / IsraelDolní Sasko / Lower Saxony (Germany)Slovensko / SlovakiaČeská republika / Czech Republic
AUTBAVGEOIRLISRLSSVKCZE

Diváci nebudou ochuzeni ani o velmi atraktivní soutěže synchronních dvojic, ve kterých se určitě neztratí český juniorský pár se slibnými výkony Zuzana Musialková s Kristýnou Závodníkovou (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov), který už letos dokázal zvítězit v seniorském mistrovství republiky. Ostatně, Kristýna Závodníková s jinou partnerkou vybojovala 7. místo už na Juniorském mistrovství Evropy 2000.

Časový program soutěží :
 14.00zahájení
 14.00   - 15.30 *soutěže juniorek a juniorů
 15.30 * - 16.45 *soutěže seniorek a seniorů
 16.45 * - 17.30 *soutěže synchronních dvojic žen a mužů
* ..... s ohledem na průběh soutěží mohou být jednotlivé časy pozměněny