3. závod Českého a Žákovského poháru 2002

(tisková zpráva)

Třetí závod Českého a Žákovského poháru 2002 ve skocích na trampolíně se uskuteční v sobotu 8. června 2002 v tělocvičně Sokola Olomouc (Třída 17. listopadu 1).

Z kvalifikačního kola (12.00-17.30 hodin) postoupí vždy 8 nejlepších jednotlivců a synchronních párů žen a mužů do finále (18.00-19.30 hodin).

Jednoznačnou favoritkou třetíhoho kola Českého poháru je v kategorii žen jednotlivkyň vítězka pěti pohárových ročníků a vedoucí závodnice průběžného pořadí Petra Vachníková z TJ Rožnov pod Radhoštěm, kterou mohou ohrozit zřejmě jen loňská juniorská mistryně republiky Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice a zkušená Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I.

Petra Vachníková je favoritkou i v atraktivní kategorii synchronních dvojic žen, ve které letos startuje s novou partnerkou Libuší Pilzovou, se kterou je také v čele průběžného pořadí. Očekávaný napínavý souboj juniorských párů Zuzana Musialková / Kristýna Závodníková (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov), Simona Kadlecová / Jana Vaculínová a Zuzana Havelková / Naďa Palacká (oba páry z TJ Rožnov pod Radhoštěm), které si brousí zuby na kvalifikaci na listopadové Juniorské mistrovství Evropy, poznamená ale neúčast zraněné brněnské závodnice, která dosud byla na medailových pozicích průběžného pořadí.

Tak, jako Petra Vachníková v kategoriích žen, je favoritem mužských soutěží také pětinásobný vítěz celé roční série Českého poháru Petr Dufek z TJ Petřiny Praha. Soupeřit s ním budou zejména jeho oddíloví kolegové Petr Dejl a Vladimír Novák, Jiří Kurtin ze Sokola Brno-Komárov a domácí závodník Petr Dostál, který je zatím v průběžném pořadí na třetím místě.

Petr Dufek s Petrem Dejlem jsou také jednoznačnými favority pro kategorii synchronních dvojic mužů, kde se pokusí dostat na čelo průběžného pořadí, o které dočasně přišli po nedokončených sestavách v minulém závodě.

Sobotní závod, druhý z celé letošní série pěti závodů Českého poháru, je také jedním z kontrolních závodů pro listopadové seniorské a juniorské Mistrovství Evropy, které proběhne 11.-16.11.2002 v Petrohradě v Rusku.

Olomoucký závod je také posledním závodem před vrcholem jarní sezóny, kterým je seniorské a juniorské mistrovství České republiky jednotlivců a synchronních dvojic 22. června 2002 v Liberci.


Průběžné pořadí Českého poháru 2002 po 2. závodě
Ženy jednotlivkyně :
1. Petra Vachníková (TJ Rožnov pod Radhoštěm)50 bodů
2. Libuše Pilzová (SK GT Litoměřice)48 bodů
3. Kristýna Závodníková (Sokol Brno-Komárov)48 bodů
Muži jednotlivci :
1. Petr Dufek (TJ Petřiny Praha)56 bodů
2. Petr Dejl (TJ Petřiny Praha)44 bodů
3. Petr Dostál (Sokol Olomouc)42 bodů
Ženy synchronní dvojice :
1. Libuše Pilzová / Petra Vachníková (SK GT Litoměřice / TJ Rožnov pod Radhoštěm)56 bodů
2. Zuzana Musialková / Kristýna Závodníková (Sokol Olomouc / Sokol Brno-Komárov)56 bodů
3. Jarmila Cetkovská / Zuzana Routová (TJ Lokomotiva Liberec)35 bodů
Muži synchronní dvojice :
1. Jan Adamec / Pavel Štefela (TJ Rožnov pod Radhoštěm)48 bodů
2. Petr Dejl / Petr Dufek (TJ Petřiny Praha)45 bodů
3. Michal Bouchner / Daniel Komarov (TJ Petřiny Praha)40 bodů
 
Průběžné pořadí Žákovského poháru 2002 po 2. závodě :
Žákyně jednotlivkyně :
1. Jana Vaculínová (TJ Rožnov pod Radhoštěm)56 bodů
2. Gabriela Palacká (TJ Rožnov pod Radhoštěm)46 bodů
3. Nikola Mičolová (TJ Rožnov pod Radhoštěm)33 bodů
Žáci jednotlivci :
1. Daniel Komarov (TJ Petřiny Praha)56 bodů
2. Milan Zalužanský (Sokol Žižkov I.)52 bodů
3. Pavel Štefela (TJ Rožnov pod Radhoštěm)41 bodů
 
úplné průběžné pořadí po 2. závodě