29. Mezinárodní závod Přátelství 2001

(tisková zpráva)

29. ročník Mezinárodního závodu Přátelství ve skocích na trampolíně se uskuteční v sobotu 1. prosince 2001 ve Dvoře Králové nad Labem ve sportovní hale základní školy Strž (ulice Elišky Krásnohorské 2919).

Závod bude zahájen v 15.00 hodin a předpokládané ukončení je v 18.00 hodin. Proběhne v kategoriích žen a juniorek jednotlivkyň a synchronních dvojic a mužů a juniorů jednotlivců a synchronních dvojic.

Čeští trampolinisté se ve Dvoře Králové nad Labem utkají se závodníky z Izraele, Rakouska a Švédska.

Lahůdkou nejen pro diváky, ale i pro odborníky bude výkon izraelského závodníka Konstantina Miroshnikova, který patří mezi osm závodníků s nejtěžšími sestavami na světě (15,9 bodu).

V čele českého týmu budou vedle olympioničky Petry Vachníkové i v současné době nejlepší mužští závodníci Petr Dufek a Petr Dejl, kteří si společně s Lenkou Honzákovou (ta v současné době trénuje v Kanadě) také brousí zuby na olympijskou kvalifikaci na OH 2004 v Aténách.

Nejlepší české seniory doplní především juniorské olympijské naděje českého trampolínového sportu pro OH 2008 v Číně, které v posledním období zaznamenaly výrazný výkonnostní růst.

Ve Dvoře Králové se tak se zahraničními účastníky utká prakticky česká celá seniorská i juniorská špička.


nominace českého družstva