Seniorské a Juniorské mistrovství České republiky 2001

Seniorské mistrovství České republiky 2001 jednotlivců a synchronních dvojic ve skocích na trampolíně se uskuteční v sobotu 23. června 2001 ve sportovní hale Sokola Brno I. (Kounicova 20/22) od 17.30 hodin (do přibližně 20.00 hodin).

Magnetem mistrovství bude tradičně prestižní souboj našich nejlepších závodnic, olympioničky Petry Vachníkové z TJ Rožnov pod Radhoštěm, která mistrovský titul získala zatím "jen" 3x (1993, 1994 a 1997), s pětinásobnou mistryní Lenkou Honzákovou z SK GT Litoměřice (1995, 1996, 1998, 1999 a 2000), mezi nimiž v letošních domácích soutěžích rozhodovaly pouhé desetiny bodu. Není ovšem vyloučeno, že překvapením soutěže se stane Jitka Holíčková ze Sokola Žižkov I., která byla v letošních závodech Českého poháru oběma našim nejlepším závodnicím vyrovnanou soupeřkou.

Petra Vachníková?Lenka Honzáková

Na titul v soutěži synchronních dvojic žen si vedle Lenky Honzákové s Petrou Vachníkovou brousí zuby domácí dvojice Petra Kořínková s Kristýnou Závodníkovou ze Sokola Brno-Komárov, která na loňském Juniorském mistrovství Evropy obsadila 7. místo.

Petr DufekJednoznačným favoritem soutěže mužů je dnes nejlepší český závodník Petr Dufek z TJ Petřiny Praha, který pravidelně získává mistrovský titul nepřetržitě od roku 1998.
V souboji o druhé místo má největší šance další závodník z TJ Petřiny Praha Petr Dejl, který v poslední době výrazně zvýšil stabilitu svých volných sestav.

Uchazeči o medaile předvedou velmi obtížné volné sestavy plné různých dvojných salt kombinovaných s mnohonásobnými vruty a Petr Dufek a Petr Dostál ze Sokola Olomouc zařadí do svých volných sestav i trojné salto.



Juniorské mistrovství České republiky 2001 jednotlivců a synchronních dvojic začne již od 13.30 hodin (předpokládané ukončení v 16.00 hodin) a představí se české naděje zejména pro olympijský cyklus 2005-2008.

Libuše PilzováV soutěži juniorek je favoritkou loňská juniorská mistryně republiky Libuše Pilzová z SK GT Litoměřice, kterou ale v poslední době pronásledují zdravotní potíže.
Do konečného pořadí tak může promluvit i horké želízko v ohni pořádajícího oddílu Sokola Brno-Komárov Kristýna Závodníková, která na začátku června zvítězila v 3. závodě Českého poháru 2001 a v průběžném pořadí vede jak v Českém, tak i Žákovském poháru 2001.

Brněnské, litoměřické, rožnovské a olomoucké závodnice se utkají o titul i v soutěži synchronních dvojic juniorek, kde je výkonnost jednotlivých párů velmi vyrovnaná a o výsledku rozhodne až momentální výkon a možná i trocha štěstí v samotném závodě.

Po dlouhé přestávce se poprvé od roku 1997 opět uskuteční i soutěž juniorů, kteří tak potvrzují růst výkonnosti v mužských kategoriích v České republice. Soutěž, ve které se představí závodníci TJ Lokomotiva Liberec a TJ Petřiny Praha, bude vyrovnaná, protože nemá výrazného favorita.